VVD Giessenlanden zoekt nieuwe kandidaten

Lid worden van de gemeenteraad van Giessenlanden..?

Meebeslissen, met anderen de verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van Giessenlanden, samen, met elkaar, werken aan het welzijn en welbevinden van de inwoners. Samen de mouwen opstropen om Giessenlanden een positieve plek te geven te midden van de andere gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Doe mee en meld je aan voor het kandidaat- lidmaatschap van de gemeenteraad van Giessenlanden. In maart 2014 worden de leden van de gemeenteraad gekozen voor de zittingsperiode 2014-2018.

Het lidmaatschap van een gemeenteraad is een verantwoordelijke ‘baan’, die veel voldoening geeft, maar ook veel tijd kan kosten. Die kant van de medaille moet genoemd worden.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stelde de volgende ‘meetlat’ op:

Beschikbaarheid
1. Investeren in voldoende tijd!
Vaardigheden
2. Maatschappelijk betrokken zijn, maar onafhankelijk.
3. Beschikken over kennis van of affiniteit hebben met één of meer aspecten van het lokaal bestuur.
4. Aanspreekbaar zijn op politieke keuzes en op die van de fractie.
5. Integriteit.
Persoonlijkheid
6. Nieuwsgierig en kritisch zijn.
7.Plezier scheppen in discussies, lef hebben om je standpunt te verdedigen én waar nodig te wijzigen.
8. Relativerend vermogen hebben en aanspreekbaar zijn op eigen functioneren.
9. Beschikken over een zekere mate van creativiteit, openheid, inlevingsvermogen en gevoel voor politieke verhoudingen.

Wie iets van zichzelf in deze spiegel ziet en interesse heeft om van gedachte te wisselen over een mogelijk raadslidmaatschap kan voor een gesprek contact opnemen met fractievoorzitter Bert Snoek of een van de andere leden van de fractie.

Leden kunnen zich tot uiterlijk 31 maart 2013 aanmelden of namen noemen van voorlopige kandidaten door middel van het sturen van een e-mailbericht naar het afdelingsbestuur.