Kerngericht werken een parel uit Giessenlanden

Fractie in actie geplaatst op vrijdag 1 juni 2018

Trefwoorden: kerngericht werken

Kerngericht werken een parel uit Giessenlanden

Tijdens de gezamenlijke raadsvergadering van 30 mei 2018 heeft de gemeenteraad Giessenlanden een besluit genomen over hoe verder met kerngericht werken in de nieuwe gemeente Molenlanden.
Kerngericht werken is voor de VVD een belangrijk instrument om de burgerparticipatie vorm te geven en kan daarnaast bij opschaling de afstand tussen burger en bestuur verkleinen.
In het verkiezingsprogramma van 2002 introduceerde de VVD al de term Kerngericht werken. Vertrouwen hebben om energie vrij te maken was voor de VVD het vertrekpunt om goede en passende initiatieven te kunnen ontwikkelen. Hiervoor stelde de gemeenteraad van Giessenlanden jaarlijks een budget van € 15.000 per dorps(be)raad vast.
Nu bij de harmonisatie met de gemeente Molenwaard gaan we dit voor Molenlanden met z’n twintig kernen meer nuanceren en hebben wij mede besloten voor een lager vast bedrag per (kern) dorpsoverleg en een groot jaarlijks bedrag op gemeenteniveau, waaruit alle kernen met goede initiatieven aanspraak kunnen doen. Onze gedachte hierbij is dat er in de praktijk een meer evenwichtige verdeling gaat plaatsvinden, zodat de grotere kernen mogelijk meer geld krijgen. Deze overgangsregeling willen wij over een jaar evalueren en waar nodig bijstellen. 
 
 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Kerngericht werken een parel uit Giessenlanden' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap