VVD Molenlanden wil horen wat er leeft onder jongeren en senioren

VERKIEZINGEN geplaatst op woensdag 4 april 2018 door Ad van Duin

Trefwoorden: input voor verkiezingsprogramma

In april 2018 laat de VVD Molenlanden wederom de kiezer aan het woord. Deze keer is de VVD Molenlanden benieuwd wat er leeft onder de jongeren en senioren in de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. Tijdens de eerdere bijeenkomsten, die de VVD Molenlanden organiseerde aangaande voorzieningen en ondernemers, werd zodanig veel bruikbare informatie opgehaald, dat dezelfde opzet gehanteerd wordt voor de bijeenkomsten in april. Ook bij deze bijeenkomsten geldt dus, dat zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn.

Jongeren
Op vrijdag 13 april 2018 zal de bijeenkomst ‘De jongere aan het woord’ plaatsvinden. Jongeren van 18 tot 27 jaar uit de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden zijn om 20.30 uur van harte welkom in Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf. Om erachter te komen wat er leeft bij de jongeren worden er stellingen aan hen voorgelegd, als “de gemeente moet aan de jongeren jaarlijks een budget geven, dat zij naar eigen inzicht mogen besteden” en “als ik toe ben aan een eigen woonruimte, dan wil ik graag in het dorp blijven wonen”. Jongeren kunnen zo hun ideeën en wensen kenbaar maken.

Ouderen en zorg
Ook de senioren van het toekomstige Molenlanden kunnen aangeven wat hun ideeën en wensen zijn. Op zaterdagmiddag 14 april 2018 zal de bijeenkomst “Ouderen en zorg” om 14.30 uur plaatsvinden in Het Bruisend Hart in Hoornaar. Ook hier zullen stelingen gebruikt worden om het gesprek aan te gaan. Op de website van VVD Molenlanden staan meerdere stellingen, die behandeld zullen worden. Een opvallende stelling is “het aanstellen van een coördinerend wethouder Ouderenbeleid is nodig om de positie en belangen van ouderen in onze gemeente beter te behartigen”.
De uitkomsten van deze bijeenkomsten zal de VVD Molenlanden, net als de uitkomsten van de eerdere bijeenkomsten over voorzieningen en ondernemers, meenemen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma. Bij de vorige bijeenkomsten werd de VVD verrast door het grote aantal ideeën, dat via de e-mail toegestuurd werd door inwoners en organisaties. Ook aangaande de bijeenkomsten in april kunnen ideeën en wensen gemaild worden. Meer informatie is te vinden op de website van de VVD Molenlanden: www.vvdmolenlanden.nl

Reacties op 'VVD Molenlanden wil horen wat er leeft onder jongeren en senioren' (0)