De VVD afdelingen Giessenlanden en Molenwaard gaan samen

van het Bestuur geplaatst op donderdag 17 november 2016 door Bestuur

Trefwoorden: lokale vvd netwerk, samenwerken

De VVD afdelingen Giessenlanden en Molenwaard hebben besloten om samen verder te gaan. Op maandagavond 28 november 2016 vindt de oprichtingsvergadering plaats in het dorpshuis te Ottoland. Als vertegenwoordiger van het hoofdbestuur zal mevr. Christianne van der Wal deze vergadering bijwonen.

Tijden veranderen en de VVD wil lokaal meer daadkracht ontwikkelen.
Afdelingen moeten om dit te kunnen uitdragen meer volume hebben. Kleine afdelingen gaan op in samenwerkingsverbanden met andere gemeenten en worden lokale netwerken. De zeventien regiobesturen - die we Kamercentrales noemen - zijn samengevoegd tot zeven VVD-regio’s. De voorzitters van deze regio’s vormen samen met het afgeslankte Hoofdbestuur een landelijk bestuursoverleg.

Om een lokaal netwerk in onze regio vorm te geven zijn diverse gesprekken geweest met de afdelingen uit de buurgemeenten. De afdelingen uit Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam hebben gekozen om zich bij het netwerk van de Drechtsteden aan te sluiten. De afdelingen uit Zederik, Leerdam en Vianen vormen het netwerk Vijfheerenlanden.
De afdelingsledenvergaderingen van Molenwaard en Giessenlanden hebben gekozen om samen (per 1 januari 2017) een nieuw netwerk op te richten.

Met de vorming van het beoogde lokaal Netwerk Giessenlanden & Molenwaard voldoen beide huidige afdelingen samen aan de eisen van het VVD Hoofdbestuur zoals een volwaardig bestuur dat alle portefeuilles weet te bemensen en een minimale grootte heeft van circa 120 leden (Molenwaard en Giessenlanden hebben samen circa 135 leden).
Uitgangspunt is en blijft dat het nieuwe lokale VVD netwerk, een VVD partij-netwerk is dat toegankelijk is voor iedereen die onze liberale idealen deelt. Een verzamelplaats voor alle liberaal denkenden in de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard.

VVD afdeling Giessenlanden & Molenwaard

Reacties op 'De VVD afdelingen Giessenlanden en Molenwaard gaan samen' (0)