Teus van Houwelingen, Energie besparen doe je nu

Dossier Duurzaam & Energie geplaatst op dinsdag 15 november 2016

Trefwoorden: energiezuinig

De winter staat weer voor de deur. Met ijsbloemen op de ramen, erwtensoep, gladde wegen, vroeg donker en laat licht. De molentocht schaatsen en vetbollen ophangen voor de vogeltjes. Daarbij graag een prachtige witte Kerst. Knus bij elkaar zitten, terwijl het buiten ijzig koud en aardedonker is. Waar binnen de kachel snort en de gasrekening oploopt. Ja, dat ook.
 
De titel boven deze column is niet origineel. Het is de slogan van een Rijksoverheid campagne die, samen met een heleboel andere overheden en organisaties, actie voert om meer woningen energiezuinig te maken. Dit kan door betere isolatie van de woning. Maar ook door het gebruik van warmtepompen, zonneboilers, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen. Durf gerust de thermostaat een graadje lager te zetten. Geloof me, dat went helemaal binnen een week.
 
Haast iedereen lijkt te beseffen dat het aardgas ooit op raakt. Ook weten we heel goed dat al die rookgassen in de atmosfeer slecht zijn voor het klimaat. Maar om dan ook zelf aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld het eigen huis onder handen te nemen, dat komt er vaak niet van. Daarom wil ik van harte aanbevelen om eens een kijkje te nemen op de website www.regionaalenergieloket.nl (type in: Giessenlanden). Hier vindt u toegankelijke informatie over het besparen van energie. Ook staan er kant en klare oplossingen voor de vragen die u wellicht hebt. Veel van de isolerende maatregelen verdient u terug door een lagere energierekening. Sterker nog: soms levert het zelfs dik winst op. Dus reden genoeg om – vrijblijvend – een offerte aan te vragen. 
 
Ik wens u een mooie winter met een lage gasrekening. Want energie besparen, doe je nu!
 
Teus van Houwelingen, wethouder

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Teus van Houwelingen, Energie besparen doe je nu' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap