Uitkomsten enquête is basis voor gespreksavonden Giessenlanden

Dossier Samenwerken geplaatst op zaterdag 11 juni 2016

Trefwoorden: fusie, molenwaard

In de afgelopen weken konden inwoners van Giessenlanden en Molenwaard deelnemen aan een digitale raadpleging rond de centrale vraag “Levert een fusie tussen beide gemeenten een meerwaarde op voor bewoners, bedrijven en instellingen?” In totaal vulden 861 inwoners de enquête in. Deze digitale raadpleging onder inwoners is niet gehouden om een representatief beeld te krijgen van de mening van de inwoners van Molenwaard en Giessenlanden. De reacties van de respondenten worden benut voor de invulling van de gespreksavonden die in juni en juli plaatsvinden. De uitkomsten van de digitale raadpleging zijn te vinden op: www.hetgesprekwaard.nl   
 
Onderwerpen
In de enquête konden inwoners onder andere aangeven wat de eerste gedachte is die opkomt bij een mogelijke fusie en welke kansen en zorgpunten zij zien. Thema’s die de respondenten hierbij vooral noemden, zijn: financiën, zelfstandigheid/eigenheid van de kern, positie van de gemeente in de regio en afstand gemeente-inwoners. De thema’s die door inwoners werden genoemd verschillen per kern. In de rapportage is daarom een overzicht opgenomen van de kansen en zorgpunten die de respondenten zien per kern. 
 
Opzet gespreksavonden
In totaal vinden er 8 gespreksavonden voor inwoners plaats. De bijeenkomst bestaat uit een plenair deel en parallelsessies. Tijdens de parallelsessies gaan gemeente en inwoners per kern met elkaar in gesprek over de thema’s die in de enquête naar voren zijn gebracht. Uiteraard is er daarnaast ook gelegenheid om in gesprek te gaan over andere thema’s.
In juni en juli vinden de gespreksavonden voor inwoners plaats. Voor ondernemers wordt een aparte bijeenkomst georganiseerd. De avonden starten om 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) en eindigen rond 22:00 uur. Als inwoners verhinderd zijn op de dag van de gespreksavond in de eigen kern, kan ook een andere avond in de eigen gemeente worden bezocht. Voor ondernemers wordt een aparte avond georganiseerd. 
 
Waar en Wanneer
•   maandag 13 juni: Giessenburg, Giessen-Oudekerk en Schelluinen (de Til, Giessenburg) •   dinsdag 21 juni:  Hoogblokland en Hoornaar (het Bruisend Hart in Hoornaar) •   dinsdag 21 juni:  Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Streefkerk (’t Carillon, Nieuw-Lekkerland) •   donderdag 23 juni:  Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak (Hof van Ammers, Groot-Ammers) •   maandag 27 juni :  Arkel (de Lingehof, Arkel) •   woensdag 29 juni:  Goudriaan en Noordeloos (de Multistee, Goudriaan) •   donderdag 30 juni:  Brandwijk, Molenaarsgraaf en Ottoland (Dorpshuis Ottoland) •   maandag 4 juli:  Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Wijngaarden (De Spil, Bleskensgraaf) 
 
Besluitvorming
In het najaar van 2016 worden de uitkomsten van het totale onderzoek ter besluitvorming voorgelegd aan beide gemeenteraden. Dit betreft het bureauonderzoek, de financiële scan van de provincie, de digitale raadpleging en de gespreksavonden.  
Meer informatie Een overzicht van alle informatie over het meerwaardeonderzoek ‘HetGesprekWaard’ is te vinden op www.hetgesprekwaard.nl 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Uitkomsten enquête is basis voor gespreksavonden Giessenlanden ' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap