Giessenlanden in top 10 duurzame gemeenten van Nederland

Dossier Duurzaam & Energie geplaatst op zaterdag 17 oktober 2015

Trefwoorden: duurzaamheid, energie, led verlichting

Giessenlanden scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit de ‘Gemeentelijke Duurzaamheidsindex 2015’ die op 14 oktober 2015 is gepubliceerd. Hierin stijgt Giessenlanden van plaats 17 (2014) naar plaats 9 van de 393 gemeenten in Nederland. Giessenlanden is daarmee voor het tweede jaar op rij de meest duurzame gemeente in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

In het onderzoek wordt aan de hand van vragen over energieverbruik en water- en luchtkwaliteit in kaart gebracht hoe gemeenten ervoor staan als het gaat om duurzaamheid. Daarnaast wordt het welzijnsniveau van de inwoners in beeld gebracht door bijvoorbeeld te kijken naar financiën, voorzieningen en werkloosheid in de gemeente.

Grote stappen in energiebesparing Giessenlanden staat hoog in de index onder andere door de financiële positie, goede sportvoorzieningen, lage jeugdwerkloosheid en het lage criminaliteitscijfer. Daarnaast zijn de laatste jaren grote stappen gezet op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking door een aantal zonnepanelenacties voor inwoners, de plaatsing van drie windmolens en het vervangen van de openbare verlichting door led-verlichting.


 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Giessenlanden in top 10 duurzame gemeenten van Nederland ' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap