Honderd woorden van Henk Bovekerk, 'Gelukkig, geen quick- scan!'

100 woorden van geplaatst op woensdag 15 januari 2014

Trefwoorden: noordeloos, opinie

Gelukkig, geen quick- scan!

Natuurlijk, als Noordelozer zeg ik dat we het Noorderhuis nodig hebben en dat we voor lief moeten nemen dat er vaak leegstand is. Er is echter geen nieuws onder de zon, want dat is nu ook al het geval met het prehistorische dorpshuis en sportzaal De Smidse Berg. En… het is bekend, de Buurtschool, is een niet begeerd kraakobject in het dorp.
Ik ben wethouder Elizabeth van Leeuwen- Klink dankbaar dat ze de quick-scan-suggestie van VVD-fractievoorzitter Bert Snoek van de tafel poetste. Stel dat Snoek zijn zin gekregen zou hebben en dat het scanrapport geresulteerd zou hebben in het aanwijzen van de Noordelose ijsbaan tot de ideale plek. Ik zou als inwoner èn niet minder als erelid van ijsclub Voorwaarts actie zijn gaan voeren tegen een bouwplan op het mooiste open en landelijke stukje Botersloot bij de entree van het dorp.

Noordelozers voeren actie tegen de locatie Nieuwe Wetering II voor het Noorderhuis. ’t Is ieders goed recht actie te voeren, maar ik zet er mijn vraagtekens bij. Ik moet denken aan de woorden van wijlen VVD-wethouder Jacques de Kreij. Toen de plannen op tafel kwamen voor Nieuwe Wetering I (de A. Uittenbogaardstraat) waren bewoners van de Van Brederodestraat tegen het bouwplan. ‘De gemeente kan nooit iemand garanderen dat hij/zij een vrij uitzicht houdt,’ zo zei hij.
Wetering II, een stuk grond dat al jarenlang een financieel blok aan het been van de gemeente is, is de juiste locatie voor het Noorderhuis!
Hoe dan ook, denkt het gemeentebestuur van Giessenlanden na 19 maart 2014 nog hetzelfde als vóór die datum? Vraag aan de Giessenburgers hoe het na gemeenteraadsverkiezingen kan verkeren!
 
Henk Bovekerk Sr
 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Honderd woorden van Henk Bovekerk, 'Gelukkig, geen quick- scan!'' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap