Kleurrijk Wonen, ‘Van Blokkeren naar bruggen bouwen’

Dossier (ver)Bouwen geplaatst op donderdag 11 juli 2013

Trefwoorden: sociale woningbouw

De voornemens van minister Blok hebben bij invoering grote gevolgen voor de bouwsector, gemeenten, zorg en welzijn en niet te vergeten de burger. In een open brief maken de woningcorporaties duidelijk dat zij 'Van Blokkeren naar bruggen bouwen' willen.

In een open brief aan de leden van de Eerste & Tweede Kamer reageren 68 corporaties gezamenlijk op de concept Novelle van minister Blok op de Herzieningswet. ‘Van Blokkeren naar bruggen bouwen’, zo luidt de oproep aan de leden en de minister.
In de concept Novelle verbiedt minister Blok woningcorporaties te investeren in projecten waarin zij sociale huur, dure huur en (goedkope) koop combineren. Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven, gemeenten, zorg- & welzijnsinstellingen en voor de burger met de smalle beurs, zo stellen de corporaties.

In de brief stellen zij dat nieuwbouw noodzakelijk is voor doorstroming in de woningmarkt en dat de investeringen in leefbaarheid vanuit de corporatie onontbeerlijk zijn. Ook geven zij aan dat corporaties in samenwerking met gemeenten wél maatwerkoplossingen in het vernieuwen van steden en dorpen realiseren, op basis van gemaakte prestatieafspraken.
Doorvoering van minister Blok’s plannen zal negatieve gevolgen hebben voor zowel de economie als voor de woningmarkt. Deze open brief is een uitnodiging aan de minister om een brug te slaan tussen de regering, gemeenten en woningcorporaties.

Bron: Kleurrijk Wonen

Reacties op 'Kleurrijk Wonen, ‘Van Blokkeren naar bruggen bouwen’' (0)