Honderd woorden van Ad van Duin, 'Gemeente versus een Sportvereniging'

100 woorden van geplaatst op zondag 13 november 2011 door Ad van Duin

Trefwoorden: opinie

Metafoor; Gemeente versus een Sportvereniging

Een belangrijk verschil is dat gemeenten, niet zoals bij sporten in verschillende klassen, maar met z’n allen op hetzelfde niveau optreden. Alle gemeenten moeten -ongeacht de grootte- conform wettelijke regels dezelfde prestaties leveren. Kleine gemeenten doen dit met een uitgekiende veldbezetting en een lege reservebank. De kwetsbaarheid van een kleine zelfstandige gemeente is dan ook meteen voelbaar als er een belangrijke pion uitvalt.

In noodsituaties zullen gemeenten dan via de ‘transfermarkt’ een direct inzetbare vervanger moeten aantrekken. Het mechanisme van vraag en aanbod speelt in zo’n situatie een dominante rol. Vaak kun je niet te lang wachten en moet je wel op zoek om de taken in het veld adequaat te kunnen blijven uitvoeren en dat kost dan helaas veel geld….!

Ad van Duin

Reacties op 'Honderd woorden van Ad van Duin, 'Gemeente versus een Sportvereniging'' (1)

Consumeren versus samenwerken.

Verenigen is samenwerken.

De oplossing ligt voor de hand, het samenwerken van partners in dergelijke noodsituaties.

Geplaatst door Sander van Beuzekom op donderdag 17 november 2011