Honderd woorden van Ad van Duin, 'Zet in op senioren'

100 woorden van geplaatst op vrijdag 7 oktober 2011 door Ad van Duin

Trefwoorden: av 2030, opinie, regionale samenwerking, toekomstvisie

Zet in op senioren!

In de ons direct omliggende verstedelijkte regio’s spreekt men weleens over de ‘Drenthe vlucht’. Senioren die dromen om, na hun pensionering, de eigenwoning te verkopen en dan willen verhuizen naar een rustigere leefomgeving. Maar deze stap, door familie- en vriendenkring, fysiek en emotioneel eigenlijk te ver vinden en dan blijkt het toch voor veel senioren een niet te realiseren droom.

Als wij voor deze droom onze Alblasserwaard-Vijfheerenlanden positioneren als een ‘om de hoek’ alternatief dan kan de AV-regio met al zijn positieve kenmerken als; groen, rust, onthaasten, ruimte, weidelandschap, slingerlandschap, water, molens, kerkdorpen, cultuur, fietspaden, arbeidsethos, etc. etc. deze senioren zeker verleiden. In de uitwerking zal men dan regionaal initiatieven moeten gaan ontwikkelen om op landgoedschaal te komen tot woonparken voor senioren met alle bijpassende recreatie- en zorgtaken. Dit zal de AV-regio een extra economische impuls geven. Effecten zijn o.a. werkgelegenheid, meer koopkracht in de regio en voor de nabije toekomst geen krimp. Een scenario om over na te gaan denken?

Ad van Duin

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Honderd woorden van Ad van Duin, 'Zet in op senioren'' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap