Honderd woorden van Ad van Duin, 'Over leegstand in de stad gesproken'

100 woorden van geplaatst op donderdag 25 november 2010 door Ad van Duin

Trefwoorden: gorinchem, opinie

Het Gorcum's binnenstadsmanagement ziet de leegstand als een groot probleem van de binnenstad, maar is deze fysieke constatering eigenlijk niet het gevolg van bestuurlijk falen? Het kijken naar het buiten de stadswallen gelegen winkelcentrum Piazza, met haar vele winkels die goed zouden passen in de binnenstad, geeft meteen ook het antwoord. Namelijk "bereikbaarheid."

Bruggenterreur

De binnenstad krijgt alleen meer aantrekkingskracht als aan de randvoorwaarde "bereikbaarheid" zal worden voldaan. Een voorbeeld is dat in de avondspits de wegen rondom de binnenstad regelmatig en langdurig op 'Hold' staan, daar op deze drukke momenten bruggen in de 'terreurstand' worden geplaatst. Naast de negatieve attitude is het ook een ongewenste veiligheidssituatie, daar hulpdiensten hier last van moeten hebben.

Open de poorten

Wil je het stadscentrum nog een echte kans geven, dan zal men meer bezoekers uit de regio moeten gaan verleiden om daar (meer) te gaan kopen! Men zal klantgerichte bereikbaarheidskeuzes moeten gaan maken om meer kopende bezoekers naar de binnenstad te lokken. Doet men dat niet, dan zal de binnenstad van Gorinchem een soort openluchtmuseum worden voor (recreatieve/hang) kijkers. De leegstand kan men dan misschien wel transformeren als alternatief voor het nieuwe AZC.

AvD

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap