Hoogblokland & Hoornaar in de kooi!

Dossier Hoogblokland geplaatst op zaterdag 18 augustus 2007

Trefwoorden: normen en waarden, veiligheidsschermen

Niet in de Gouden kooi maar in, of eigenlijk door, een stalen kooi mogen voortaan Giessenlanders de snelweg oversteken. Namelijk ook Giessenlanders staan bij Rijkswaterstaat te boek als potentiĆ«le stenengooiers! 

Veiligheidsschermen

Om automobilisten op de A27 te beschermen tegen stenengooiers plaatst Rijkswaterstaat deze veiligheidsschermen op beide viaducten tussen Hoogblokland en Hoornaar. De hoge metalen hekwerken moeten mensen op de Dorpsweg en Groeneweg weerhouden van het gooien van stenen of andere troep op de rijksweg.

Waarom

,,Op verschillende plekken in Nederland worden deze schermen geplaatst," verduidelijkt Sabine Oomen, woordvoerster van Rijkswaterstaat Zuid-Holland. Zij doet niet uit de doeken waar de andere vijftien viaducten in Zuid-Holland komen te staan. ,,We willen mensen niet op verkeerde gedachten brengen." Twee jaar geleden kwam op de A4 bij Rijswijk een 30-jarige vrouw om het leven doordat iemand een steen van een viaduct afgooide. Rijkswaterstaat heeft na dit ongeval in heel Nederland een risicoanalyse gehouden. ,,Daarbij is gekeken of de viaducten op een doorgaande route ligt van een school of van jongeren die op stap gaan."

Risico

Volgens Rijkswaterstaat vielen beide viaducten van de Dorpsweg en Groeneweg binnen de categorieƫn. ,,We zien het als een mogelijk gevaarlijk viaduct, stelt de woordvoerster."

Bron: AD rivierenland van 16 augustus 2007


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap