Buurtbus Noordeloos-Gorinchem is er weer!

Dossier Noordeloos geplaatst op maandag 28 april 2008

Trefwoorden: noordeloos, openbaarvervoer

Vanaf maandag 28 april 2008 is er weer een rechtstreekse busverbinding tussen Noordeloos en Gorinchem. In 2003 werd deze directe verbinding opgeheven. Inwoners van Noordeloos konden hierdoor alleen via een overstap op de Bazeldijk naar Gorinchem reizen. Na overleg door de gemeente met onder andere busmaatschappij Arriva en de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard is besloten om de busverbinding weer tot stand te brengen. 

Steun van gemeenteraad

De rechtstreekse busverbinding Noordeloos-Gorinchem werd opgeheven omdat deze commercieel niet meer haalbaar was. Het verdwijnen van deze buslijn had een grote impact op de oudere inwoners van Noordeloos. De bus werd door veel reizigers gebruikt voor bezoeken aan het ziekenhuis in Gorinchem. Nu konden zij die reis alleen nog maken door over te stappen op de Bazeldijk en vervolgens bij het station van Gorinchem over te stappen op een bus naar het ziekenhuis. Waardoor de reis aanmerkelijk langer en omslachtiger werd. De Seniorenraad, in het bijzonder de commissie ‘Ouderenproof’, en de gemeenteraad vroegen het college zich sterk te maken voor het herstel van de rechtstreekse verbinding Noordeloos-Gorinchem. 

Vrijwilligers

De Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard voert de dienstregeling uit in samenwerking met Arriva. De chauffeurs en het bestuur van deze buurtbussen zijn vrijwilligers, die met veel inzet en enthousiasme zorgen voor vervoer daar waar regulier openbaar vervoer niet komt. 

Buurtbus 701

De gehele rit gaat van Sliedrecht, via Wijngaarden, Bleskensgraaf, Brandwijk, Ottoland, Goudriaan, Noordeloos, Hoornaar, Gorinchem Beatrix en eindpunt Gorinchem station. De dienstregeling van deze lijn 701 past niet in één uur en zal daarom een verschoven dienstregeling worden. Dit betekent dat ongeveer eens per 2 uur en 15 minuten er een busverbinding is van Noordeloos naar Gorinchem en vice versa, uitsluitend van maandag t/m vrijdag. De dienstregeling van buurtbus 701 staat op www.arriva.nl

 


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap