Rinus Houtman waarnemend burgemeester Leerdam

Regionale politiek geplaatst op woensdag 27 maart 2013

Trefwoorden: samenwerking glz

Per 1 april 2013 is de heer Rinus Houtman waarnemend burgemeester van de gemeente Leerdam. Hij vervult als waarnemend burgemeester de vacature die was ontstaan na het vertrek van Victor Molkenboer. De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, heeft na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad besloten een waarnemer te benoemen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.
 
Waarnemer
De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Zij hebben met de commissaris van de Koningin gesproken over het gewenste profiel van de waarnemer. Vervolgens heeft de commissaris van de Koningin in overleg met de fractievoorzitters vier kandidaten voor het waarnemerschap geselecteerd. De fractievoorzitters hebben na gesprekken met de kandidaten hun voorkeur uitgesproken voor de heer Houtman.
 
Over de heer Houtman
De heer Houtman is 70 jaar en lid van de SGP. Hij is biochemicus en heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij was sinds 2007 waarnemend burgemeester van de gemeente Nieuw-Lekkerland. Deze gemeente is per 1 januari 2013 met Graafstroom en Liesveld gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenwaard. Van 1980 tot 2004 was de heer Houtman lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland en van 1999 tot 2003 was hij gedeputeerde in het College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Daarvoor was de heer Houtman lid van de gemeenteraad van Leiden (1970-1977).
De heer Houtman bekleedt diverse nevenfuncties. Hij is onder meer voorzitter van het Erfgoedhuis Zuid-Holland, voorzitter van de commissie bezwaarschriften van de gemeente Gorinchem en lid van de Raad van Advies van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.
 
Bron: Gemeente Leerdam van 27 maart 2013 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Rinus Houtman waarnemend burgemeester Leerdam' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap