DOP Schelluinen, ‘Voortvarend aan de slag!’

Dossier Schelluinen geplaatst op dinsdag 23 oktober 2012

Trefwoorden: dop, dorpsberaad, leefbaar schelluinen

Op dinsdag 23 oktober heeft Dorpsberaad Schelluinen haar (DOP) dorpsontwikkelingsplan ‘Voortvarend aan de slag!’ aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. In dit plan staat een lonkend toekomstperspectief voor Schelluinen met daarbij de maatregelen die nodig zijn voor de uitvoering. De wensen, ideeën en aanbevelingen van dorpsbewoners en verenigingen zijn zoveel mogelijk opgenomen in het plan.

Inbreng inwoners
Aan het dorpsontwikkelingsplan is een uitgebreide inventarisatie voorafgegaan. Via bewonersbijeenkomsten en verenigingsavonden heeft het Dorpsberaad inwoners zoveel mogelijk betrokken bij de planvorming. Door mee te doen aan een wedstrijd kon ook de jeugd tussen de 12 en 16 jaar ideeën aanleveren voor de toekomst van hun dorp. De inventarisatie heeft een groot aantal suggesties opgeleverd.

Doelen Dorpsberaad
Dorpsberaad Schelluinen is een ‘doorsnee’ van inwoners uit Schelluinen en wil een schakel zijn tussen de gemeente en de inwoners op het gebied van leefbaarheid. Verder benadrukt het Dorpsberaad dat het opkomt voor algemene belangen en hierover graag de mening van inwoners hoort. In het plan geeft het Dorpsberaad onder andere het belang aan van: het aanbieden van verschillende woningtypes, groen in de gemeente, het sociale aspect van het dorpshuis, (sport)voorzieningen voor de jeugd, maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het stimuleren van de maatschappelijke betrokkenheid.
In het volledige dorpsontwikkelingsplan staan nog veel meer voorbeelden genoemd. Het complete plan is te vinden op: www.giessenlanden.nl

Reacties op 'DOP Schelluinen, ‘Voortvarend aan de slag!’' (0)