Dossier Giessenburg

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3

Fietsbrug van de baan

Dossier Giessenburg; geplaatst op zaterdag 19 december 2009

De Giessenlandse coalitiepartijen ChristenUnie en PvdA waren even ‘geen vriendjes’ tijdens de discussie over de nieuwe verbinding over de Giessen.
Belangrijkst pijnpunt voor de CU was de enquête die de PvdA over de fietsbrug had gehouden in Giessen-Oudekerk.

Lees meer

Geen uitstel over de herinrichting sportpark Giessenburg

Dossier Giessenburg; geplaatst op zaterdag 17 oktober 2009

Geen uitstel voor de discussie over de herinrichting van het sportpark in Giessenburg, maar al een besluit hierover nemen in december. Dat besloot de Giessenlandse raad donderdag.

Lees meer

Driekwart mag in hun vakantiehuis blijven wonen

Dossier Giessenburg; geplaatst op dinsdag 21 juli 2009

Nog altijd is voor vijftien bewoners van recreatieparken in Giessenburg niet duidelijk of ze daar kunnen blijven. Na jarenlang getouwtrek besloot de gemeente Giessenlanden dat ze niet langer permanent in hun vakantiehuis mogen wonen, maar de aangekondigde brief met dat besluit is nooit gearriveerd.

Lees meer

Daktekst 'Jezus redt' blijft voorlopig staan!

Dossier Giessenburg; geplaatst op vrijdag 10 juli 2009

De gemeente Giessenlanden wilde Van Ooijen vanaf 16 juli een boete opleggen van 500 euro voor elke week dat de tekst op het dak blijft staan.
De rechtbank in Dordrecht besloot vanmiddag, dat de gemeente opnieuw een beslissing moet nemen over het bezwaarschrift dat is ingediend door Van Ooijen.

Lees meer

Subsidie voor kerktoren Giessen-Oudekerk

Dossier Giessenburg; geplaatst op vrijdag 19 juni 2009

De gemeente Giessenlanden krijgt ruim 350.000 euro subsidie voor de restauratie van de kerktoren van de Nederlands Hervormde kerk in Giessen-Oudekerk. Dat maakte de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onlangs bekend.

Lees meer

Tekst moet toch van dak af

Dossier Giessenburg; geplaatst op zaterdag 23 mei 2009

'Ik ben niet zo benauwd, dus ik ga zeker door met procederen.'' Koste wat het kost wil Joop van Ooijen uit Giessenburg de tekst 'Jezus redt', die in grote witte letters op het dak van zijn woning staan, behouden. ,,Als het moet ga ik door tot aan het Europese Hof.

Lees meer

Van Ooijen gaat door tot Europese Hof

Dossier Giessenburg; geplaatst op vrijdag 17 april 2009

Hij bracht dat dinsdag tijdens de commissie bezwaarschriften in een pleitnota van zes kantjes naar voren. Volgens hem is de tekst 'Jezus redt’ op de woonboerderij van Van Ooijen op grond van artikel 7 van de grondwet toegestaan.

Lees meer

Jongeren 'best tevreden' met hun dorp Giessen-Oudekerk

Dossier Giessenburg; geplaatst op zaterdag 21 maart 2009

,,Prima verlopen, een uitstekende discussie en prima ideeën. Daar gaan wij in Hoornaar zeker iets mee doen." De initiatiefnemers van de jongerenbijeenkomsten in Giessenlanden kijken genoegzaam terug op de eerste samenkomst in Giessen-Oudekerk.

Lees meer

Sportpark Giessenburg een ambitieus plan

Dossier Giessenburg; geplaatst op donderdag 12 maart 2009

Als het aan de Giessenburgse verenigingen ligt, gaat het sportpark Giessenburg nog dit jaar op de schop. Capaciteitsproblemen bij Vridos en Peursum vormden de basis voor de ambitieuze plannen die voorzien in de bouw van een sporthal en uitbreiding van het aantal voetbalvelden.

Lees meer

Vragen over aanpak 'Jezus redt'

Dossier Giessenburg; geplaatst op zaterdag 14 februari 2009

De CU vraagt burgemeester en wethouders daarom op 19 februari op verschillende vragen antwoord te geven. Rode draad daarin is de afweging tussen vrijheid van godsdienst en meningsuiting aan de ene kant en de gemeentelijke regelgeving aan de andere kant. Zo vraagt de partij zich af of de tekst ‘Jezus redt’ wel valt onder de regels voor reclame-uitingen.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap