Dossier Samenwerken

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Binnen-Waard op weg naar herindeling

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 30 januari 2009

Het hoge woord herindeling lijkt er nu definitief uit: Graafstroom, Nieuw-Lekkerland en Liesveld spreken de wens uit bestuurlijk te willen fuseren.Die intentie wordt uitgesproken door de burgemeesters én de plaatsvervangende gemeenteraadvoorzitters van de drie gemeenten in het rapport Verbonden bewegen .

Lees meer

Buddingh moet zich verweren voor kritiek op IJssels

Dossier Samenwerken; geplaatst op maandag 26 januari 2009

Wethouder Berend Buddingh moest zich donderdag tijdens de raadsvergadering verantwoorden voor zijn kritiek op het AV-8 samenwerkingsverband, vooral richting Gorinchem, in het huisorgaan van PvdA Giessenlanden. De wethouder kon zich niet vinden in de aanpak van regiovoorzitter Piet IJssels die, volgens hem, zijn bestuursfilosofie aan de andere gemeenten wil opleggen.

Lees meer

'Samenwerking in regio levert vrijwel niets op'

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 2 januari 2009

De samenwerking tussen de acht gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden levert weinig tot niets op. Het geboortefeestje van de regionale strategische samenwerking van de acht gemeenten werd begin 2008 gevierd.

Lees meer

College Liesveld kiest nu ook voor GGNZ

Dossier Samenwerken; geplaatst op donderdag 11 december 2008

Als het aan het college van B & W van Liesveld ligt, wordt het afval in de gemeente opgehaald door de afvalinzamelingdienst Graafstroom, Giessenlanden, Nieuw-Lekkerland en Zederik. Het college heeft de gemeenteraad gevraagd in te stemmen bij de aansluiting van de GGNZ.
 

Lees meer

Ontwikkelingsregio Merwede

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 24 oktober 2008

De Merwede als bindende factor voor een nieuwe ontwikkelingsregio aan weerzijde van de rivier met mogelijkheden voor woningbouw, industrie/werkgelegenheid en recreatie. Dat is wat de wethouders Wim de Jong van Werkendam en Herman van Santen van Gorinchem voorstaan. De overeenkomsten en ontwikkelingskansen liggen volgens hen aan het water, zodat het achterland het landelijk karakter kan behouden.

Lees meer

Groen licht voor samenwerking AV-8 gemeenten

Dossier Samenwerken; geplaatst op dinsdag 7 oktober 2008

De acht gemeenten in de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden hebben vorige week een akkoord bereikt over de intergemeentelijke samenwerking, zo meldt interim-burgemeester Teun Sluimer van Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer

Regio met mes op de keel

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 27 september 2008

Bij de gemeenten in de regio bungelt het zwaard van Damocles nog maar aan één draadje. Die gemeenteraden moeten voor 30 september beslissen over regionale samenwerking en bereid zijn daarin te investeren

Lees meer

Nog even en wij praten over de A6-gemeenten?

Dossier Samenwerken; geplaatst op donderdag 19 juni 2008

Zederik heeft geen belangstelling voor het aanbod van de A3-gemeenten, zo laat burgemeester Frank Koen weten. In Giessenlanden staat de deur wellicht wel op een kier. Dit verzoek is geen verrassing ,reageert burgemeester Koen.

Lees meer

Hoe betrouwbaar is Graafstroom?

Dossier Samenwerken; geplaatst op woensdag 18 juni 2008

Na de splijtzwam- en de gasballon aanpak blijft men zoeken in de 'hoge hoed' naar oplossingen om het Graafstroomse ego te behouden. Met weer een nieuw compromis kunnen Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland toch verder met de A3-samenwerking.

Lees meer

Graafstroom aan het (slaap)gas..!

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 17 mei 2008

De raadsleden van Nieuw-Lekkerland zijn er duidelijk over: als Graafstroom niet snel wil meewerken aan het onderzoeken van de mogelijkheden voor een fusie, gaat het Lekdorp desnoods samen met Liesveld verder. 

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap