Dossier Samenwerken

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6 7 8

Hoe betrouwbaar is Graafstroom?

Dossier Samenwerken; geplaatst op woensdag 18 juni 2008

Na de splijtzwam- en de gasballon aanpak blijft men zoeken in de 'hoge hoed' naar oplossingen om het Graafstroomse ego te behouden. Met weer een nieuw compromis kunnen Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland toch verder met de A3-samenwerking.

Lees meer

Graafstroom aan het (slaap)gas..!

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 17 mei 2008

De raadsleden van Nieuw-Lekkerland zijn er duidelijk over: als Graafstroom niet snel wil meewerken aan het onderzoeken van de mogelijkheden voor een fusie, gaat het Lekdorp desnoods samen met Liesveld verder. 

Lees meer

Provincie neemt regie in handen

Dossier Samenwerken; geplaatst op donderdag 1 mei 2008

Een uniforme aanpak, strakkere (termijn)afspraken en beter vergelijkbare bestuurskrachtmetingen door één bureau. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de nieuwe rol die de provincie wil aannemen om de kwaliteit van het lokaal bestuur te versterken.

Lees meer

Wat hebben wij met Leerdam en Zederik?

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 25 april 2008

De VVD in Giessenlanden ziet een eventuele herindeling met Leerdam en Zederik niet zitten. Volgens burgemeester Els Boot is een dergelijk scenario helemaal niet aan de orde.

Lees meer

Molkenboer, via convenant naar fusie!

Dossier Samenwerken; geplaatst op woensdag 23 april 2008

De gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik hebben een convenant voor samenwerking ondertekend. Volgens burgemeester Viktor Molkenboer van Leerdam zal dit tot een fusie van de drie genoemde gemeenten leiden over vijf of zes jaar. Dit zei Molkenboer tijdens een debat met een vijftal burgemeesters uit deze regio tijdens de Bedrijfs Contactdagen vorige week in de Evenementenhal.

Lees meer

Provincie aan het veldwerken..

Dossier Samenwerken; geplaatst op zondag 20 april 2008

Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam buigen zich momenteel over een stukje huiswerk dat zij van de provincie hebben ontvangen. Beide gemeenten moeten vóór september 2008 het einddoel van hun 'tandemsamenwerking' schetsen, zo laat de provincie in een brief aan de beide colleges van b & w weten.

Lees meer

Nieuwe organisatie voor Gemeenschappelijke Regeling

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 8 februari 2008

De gemeenten uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden hebben dinsdag jl. de geboorte van hun eigen Gemeenschappelijke Regeling gevierd. Met de bijeenkomst voor gemeenteraadsleden werd het officiële startsein gegeven voor de zelfstandigheid van de regio.

Lees meer

Synergie A3-gemeenten in de maak...!

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 18 januari 2008

Bureau Twijnstra-Gudde begeleidt de gemeenten Graafstroom, Nieuw-Lekkerland en Liesveld bij het samenvoegen van de ambtelijke organisaties. Dit heeft de stuurgroep, aangevuld met OR-vertegenwoordigers, woensdagavond unaniem besloten.

Lees meer

Een te grote broek aangetrokken....?

Dossier Samenwerken; geplaatst op zondag 13 januari 2008

Gemeentesecretaris Cor Resseler uit Graafstoom doet in zijn afscheidsinterview van Het Kontakt uit de doeken, waarom de samenwerking met Giessenlanden is mislukt.

Lees meer

Met de kop in het zand...!

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 9 november 2007

Als enige raadsfractie in de gemeente Giessenlanden is de VVD in voor een herindeling. “Zeggen dat je niets te maken wilt hebben met een herindeling is je ogen sluiten voor de werkelijkheid”, is de stellige overtuiging van Jan de Groot.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap