Dossier Duurzaam & Energie

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Misleiden de voorstanders van windenergie ons?

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 12 september 2009

Statenleden krijgen vaak te horen van lokale bestuurders dat zij zich te vaak bemoeien met de ruimtelijke ordening binnen de gemeentegrens. Windmolens plaatsen waar gemeenten het goed vinden blijft de provincie bezighouden.

Lees meer

Groene gemeente versus groene energie..??

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op donderdag 9 juli 2009

De Actiegroep Windmolens-nee zet vraagtekens bij het dierenwelzijnsbeleid van de gemeente Giessenlanden. Volgens woordvoerder Wout de Groot houdt de gemeente in de besluitvorming rond de plaatsing van windturbines geen rekening met de vogels en zoogdieren in het leefgebied.

Lees meer

Zuid-Hollandse VVD-delegatie bezoekt windmolenlocatie Giessenlanden.

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 20 juni 2009

In vervolg op het bezoek van de VVD-statenleden Ank van Ginkel en Ronald Waterman op 13 februari jl. heeft op 19 juni een delegatie van 7 personen van de Zuid-Hollandse VVD-fractie en de Kamercentrale Dordrecht de zoeklocatie voor windturbines in Giessenlanden bezocht.

Lees meer

JA tegen mega-windturbines

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op vrijdag 27 maart 2009

De gemeenteraad van Giessenlanden heeft op 26 maart jl. gestemd over de plaatsing van 3 mega windturbines in Giessenburg tegen de grens met Hardinxveld-Giessendam in het venster naar het Groene Hart.

Lees meer

Provincie, Geen perspectief voor kleinschalige windenergielocaties

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 25 maart 2009

Een honderdtal voor- en tegenstanders hebben dinsdagavond 24 maart in de middenzaal van gemeenschapshuis de 'Til' tijdens een informatie-discussieavond georganiseerd door het Actiecomité Windmolens-Nee!! hun stem laten horen over het plan voor de bouw van drie windmolens in Giessenburg.

Lees meer

Protest tegen de komst van mega windturbines

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 14 maart 2009

Inwoners uit Giessenburg en Hardinxveld-Giessendam waren donderdagavond naar het gemeentehuis in Hoornaar gekomen om hun ongenoegen kenbaar te maken. Zij zijn het niet eens met de plannen van de gemeente Giessenlanden om langs de A15 tussen Giessenburg en Hardinxveld drie hoge windturbines te plaatsen.

Lees meer

Actiegroep 'Windmolens-Nee' een feit

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 4 maart 2009

Veldhuis en de zijnen menen dat de honderdvijftig meter hoge windturbines horizonvervuilend zijn. ,,Daarnaast is het ook nog zo dat ze in lijnopstelling langs de Betuwelijn komen te staan. Ze staan dan midden in een vliegroute voor vogels en werken dan als grote gehaktmolens. En binnen een straal van twee kilometer hoor je altijd een luid gezoem van de windmolens.

Lees meer

Veel weerstand tegen windmolens

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op vrijdag 20 februari 2009

In september vorig jaar ontstond veel beroering over het voorstel van de gemeente Giessenlanden om drie windmolens te bouwen in het zogenoemde 'venster' tussen Hardinxveld-Giessendam, bij tankstation De Bout, en Giessenburg.

Lees meer

VVD Zuid-Holland bekijkt locatie windturbines

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op donderdag 19 februari 2009

Op uitnodiging van de VVD-afdeling Hardinxveld-Giessendam hebben vorige week de Provinciale Zuid-Hollandse Statenleden Ronald Waterman en Ank van Ginkel de voorkeurslocatie voor windturbines in Giessenlanden bekeken.

Lees meer

VVD-Statenleden bekijken de locatie voor windturbines

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 7 februari 2009

De VVD-statenleden Ronald Waterman en Ank van Ginkel komen op vrijdag 13 februari op werkbezoek in Hardinxveld-Giessendam. Zij zijn uitgenodigd door de VVD-afdeling in deze gemeente om de voorkeurslocatie voor windturbines langs de A15 te bekijken in het “venster" naar het Groene Hart.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap