Landelijke politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over de landelijke VVD politiek. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst van het desbetreffende bericht.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6

VVD gaat PVV en CDA voorbij in de peiling

Landelijke politiek; geplaatst op donderdag 1 april 2010

De VVD heeft de wind in de zeilen. Als er nu verkiezingen worden gehouden, zou de VVD met 25 zetels zelfs groter worden dan de PVV (22) en het CDA (24).

De liberalen zouden de tweede partij worden achter de PvdA, die met 34 zetels nog steeds ruim bovenaan staat in de peiling woensdag van Maurice de Hond.

Lees meer

Ledenraadpleging voor VVD-kandidatenlijst tweedekamer

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 30 maart 2010

De leden van de VVD stellen de lijst, vanaf plaats 2, via een ledenraadpleging vast door via internet of telefoon hun stem uit te brengen. De ledenraadpleging start op 8 april en loopt tot en met 15 april. Op maandag 19 april is de definitieve lijst bekend. 

Lees meer

Reactie Mark Rutte op val kabinet

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 20 februari 2010

"De regering heeft in drie jaar tijd nooit geregeerd. Het was een 'waste of time'. Ze hadden hoge pretenties om het allemaal beter te gaan doen, en vooral samen. We hebben drie jaar lang niets anders gezien dan ruzie, crisis en modder gooien.

Lees meer

VVD zegt vertrouwen in kabinet op

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 19 september 2009

Rutte: "Wij geloven in fatsoenlijke principes, in fatsoenlijke politiek en in fatsoenlijke oppositie. Hoe wij ook ons best doen, wij kunnen niet meer geloven in een kabinet dat tijdens de grootste financiƫle en economische crisis sinds de jaren dertig dringend noodzakelijke, maar lastige maatregelen voor zich uitschuift en 20 commissies van ambtenaren aan het studeren zet."

Lees meer

VVD wil spoeddebat over prijsstijging Kadaster

Landelijke politiek; geplaatst op maandag 17 augustus 2009

De VVD is hevig gepikeerd over het negeren van een Kamermotie om de Kadastertarieven niet te verhogen. VVD-Kamerlid Helma Neppérus wil daarom zo snel mogelijk na het zomerreces een spoeddebat met minister Jacqueline Cramer van VROM.

Lees meer

Woningmarkt kan (meer) werkgelegenheid creëren

Landelijke politiek; geplaatst op zondag 5 juli 2009

Het kabinet onderneemt weinig om de woningmarkt uit het slop te trekken en de werkgelegenheid in de bouw te behouden. De VVD heeft enkele concrete voorstellen gedaan die ten goede komen aan de economie.

Lees meer

Er is maar een partij van de arbeid: de VVD

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 5 mei 2009

Met de campagne Nederland Opnieuw wil de VVD de discussie over politiek in Nederland veranderen. We brengen onze standpunten tussen mensen, op straat. Duidelijk, prikkelend en bereid tot discussie. Geen loze kreten, maar inhoudelijke standpunten over problemen die we willen oplossen door er met een frisse blik naar te kijken. Vandaag is onze stelling:

Lees meer

VVD amendement voor behoud Persoonsgebonden Budget aangenomen

Landelijke politiek; geplaatst op maandag 20 april 2009

Het amendement dat VVD-Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg op 8 december j.l. ingediend heeft ter behoud van het Persoonsgebonden Budget is vorige week met ruime meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer.

Lees meer

Maatregelen om crisis te bestrijden: Stabiliseren, Stimuleren en Saneren!

Landelijke politiek; geplaatst op woensdag 18 maart 2009

De VVD vindt het de hoogste tijd om Nederland niet langer in onzekerheid te laten, en komt  met maatregelen om de crisis te bestrijden. Mark Rutte: "Dit kabinet heeft zich van het begin af aan rijk gerekend met een veel te rooskleurige inschatting van de economische groei, en de geldkraan open gezet. Het is inmiddels glashelder dat de groei waar met Prinsjesdag nog blijmoedig vanuit werd gegaan, bij lange na niet wordt gehaald. Nederland zit in een recessie, de economie krimpt vermoedelijk met 3,5 % in 2009, en het kabinet doet nog steeds niets. Iedere dag dat dit kabinet treuzelt, verhoogt de rekening die bij onze kinderen en kleinkinderen komt te liggen. Dat onderstreept ook het CPB weer met de cijfers van gisteren", aldus Rutte.

Lees meer

VVD vindt vervolging Wilders onverstandig

Landelijke politiek; geplaatst op donderdag 29 januari 2009

De VVD vindt het besluit van de rechter om het Openbaar Ministerie Geert Wilders alsnog te laten vervolgen voor anti-islamitische uitspraken, onverstandig.
 

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap