Landelijke politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over de landelijke VVD politiek. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst van het desbetreffende bericht.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6

Reactie van VVD partijvoorzitter Benk Korthals

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 28 april 2012

Partijvoorzitter Benk Korthals: "Voor de VVD staat het belang van Nederland voorop. Onze staatsschuld is ruim 400 miljard euro. Ieder jaar kost ons dat 10 miljard euro aan rente. Geld dat gewoon weg is en dat we veel beter zouden kunnen besteden.

Lees meer

Verklaring van Mark Rutte na het afbreken van de Catshuis-onderhandelingen.

Landelijke politiek; geplaatst op zondag 22 april 2012

"Vandaag moet ik u meedelen dat het de drie partijen die de politieke samenwerking zijn aangegaan uiteindelijk niet is gelukt om met gemeenschappelijke antwoorden te komen. En dan houdt het op. Want deze tijd vraagt om overtuigende antwoorden en niet om half werk.

Lees meer

VVD kamerlid Ineke Dezentjé Hamming beoogd voorzitter FME-CWM

Landelijke politiek; geplaatst op zondag 28 augustus 2011

Na 8 jaar zal politica en VVD Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (56) de Tweede Kamer verlaten. Zij wordt (na goedkeuring van de algemene leden vergadering) de nieuwe voorzitter/directeur van FME-CWM, de grootste industriële werkgevers- en ondernemersorganisatie in Nederland.

Lees meer

Benk Korthals nieuwe partijvoorzitter VVD

Landelijke politiek; geplaatst op vrijdag 22 april 2011

Benk Korthals is met ingang van 20 mei de nieuwe voorzitter van de VVD. Het Hoofdbestuur droeg Korthals in maart voor als kandidaat voor het partijvoorzitterschap. Afdelingen en Kamercentrales konden tegenkandidaten stellen. Dat is niet gebeurd.

Lees meer

Het nieuwe kabinet

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 12 oktober 2010

Donderdag treedt het nieuwe kabinet aan onder leiding van VVD-leider Mark Rutte. Het ziet er als volgt uit.

Lees meer

Ivo Opstelten opnieuw benoemd tot informateur

Landelijke politiek; geplaatst op maandag 13 september 2010

Partijvoorzitter en oud-informateur Ivo Opstelten is vanmiddag, overeenkomstig het advies van informateur Tjeenk Willink, opnieuw door Koningin Beatrix benoemd tot informateur.
 

Lees meer

Formatie rechts kabinet niet gelukt

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 4 september 2010

Vrijdagmiddag zijn de onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet stuk gelopen. Naar aanleiding van de eerder ontstane onrust bij het CDA, lag de vraag voor of de onderhandelingen konden worden voortgezet. De VVD had voldoende vertrouwen in het CDA om de gesprekken voort te zetten. De PVV heeft helaas een andere conclusie getrokken.

Lees meer

Rondom de kabinetsformatie ..

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 31 augustus 2010

Afgelopen vrijdag heeft informateur Opstelten laten weten dat de onderhandelingen tussen de VVD, het CDA en de PVV nog voortduren. Het doel is te komen tot een regeerakkoord tussen VVD en CDA en een gedoogakkoord met de PVV.

Lees meer

Ivo Opstelten benoemd tot informateur

Landelijke politiek; geplaatst op donderdag 5 augustus 2010

Partijvoorzitter Ivo Opstelten is woensdagvond, overeenkomstig het advies van informateur Ruud Lubbers, door Koningin Beatrix benoemd tot informateur.

Lees meer

Ivo Opstelten, Onderhandelingen Paars-Plus gestrand

Landelijke politiek; geplaatst op woensdag 21 juli 2010

De VVD vindt het van groot belang dat Nederland zo snel als mogelijk een stabiele regering heeft die orde op zaken kan stellen. De VVD heeft het steeds als haar verantwoordelijkheid gezien om zich coöperatief op te stellen, zonder daarbij concessies te willen doen op het hoofdpunt van onze verkiezingsinzet: Nederland financieel en economisch weer op de rails te krijgen.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap