Algemeen

Hieronder vindt u een overzicht van algemene berichten. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.
Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:

Politie Zuid-Holland Zuid start met Burgernet

Algemeen; geplaatst op vrijdag 16 september 2011

Door middel van een live verbinding met de Gemeenschappelijke Meldcentrale Zuid-Holland Zuid (GMC) heeft korpsbeheerder en burgemeester van Dordrecht de heer Brok op vrijdag 16 september het startsein gegeven voor het inzetten van Burgernet.

Lees meer

Het boemeltje dat de NS wilde sluiten

Algemeen; geplaatst op woensdag 7 september 2011

De vaart zat er afgelopen maandag goed in bij de mensen van Arriva, ProRail, provincie Zuid Holland en gemeenten die betrokken zijn bij de MerwedeLingelijn. Bij het station Dordrecht werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de kwartiersdienst officieel ingevoerd.

Lees meer

'Het wordt een pittig jaar voor de politie'

Algemeen; geplaatst op zondag 10 januari 2010

Met de statistieken die korpschef Teun Visscher kan laten zien toont hij aan dat politieregio Zuid-Holland Zuid opnieuw veiliger is geworden. Een triest feit is echter dat ook Zuid-Holland Zuid meeloopt in de landelijke tendens van stijgende overvalstatistieken.

Lees meer

Nieuwe directeur Regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid

Algemeen; geplaatst op dinsdag 15 december 2009

Anton Slofstra, de huidige commandant van de brandweer in Dordrecht, wordt met ingang van het komend jaar directeur van de Regionale Brandweer. Formeel treedt hij aan als directeur van de directie Brandweer in de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.
 

Lees meer

Toename reizigers op MerwedeLingelijn

Algemeen; geplaatst op dinsdag 15 september 2009

De Spurt-trein van vervoersbedrijf Arriva werd afgelopen maandag precies één jaar geleden ingezet op de MerwedeLingelijn. Arriva heeft met name de laatste 2 jaar een aantal verbeteringen doorgevoerd op het treintraject Dordrecht - Geldermalsen, hetgeen volgens het bedrijf heeft geleid tot tevredenheid bij de reizigers over de MerwedeLingelijn.

Lees meer

'Burgers in Blauw' moet begrip vergroten

Algemeen; geplaatst op zondag 23 augustus 2009

Het concept is niet geheel nieuw; in de regio Haaglanden werd het project al een aantal jaren geleden, met succes, gedraaid. Districtschef Bart Willemsen legt uit waarom het programma nu wordt gestart in district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden: ,,We willen meer open zijn, meer vertrouwen genereren bij de burger.

Lees meer

Snelle responstijd voor Ambulances in de regio

Algemeen; geplaatst op donderdag 25 december 2008

De ambulances in de regio Zuid-Holland Zuid rukken razendsnel uit door een efficiënte samenwerking tussen de meldkamer en de ambulancedienst. Dit is de conclusie uit het landelijk rapport 'Ambulances in-zicht' dat jaarlijks wordt opgesteld door sectororganisatie voor ambulancezorg: Ambulancezorg Nederland.

Lees meer

Arrivatreinen met twee beroemde Giessenlandse namen

Algemeen; geplaatst op donderdag 28 augustus 2008

Twee Giessenlandse grootheden t.w. Maarten Schakel (1917-1997) en Heer Jan van Arkel (1362-1428) zijn twee van de regiobewoners wiens naam binnenkort op een trein over het spoor zoeft. Tien treinen van Arriva die over de MerwedeLingelijn rijden, kregen de namen van bekende regiobewoners toebedeeld. Uit de vele inzendingen kwamen deze namen naar voren. 

Lees meer

Heer in het verkeer

Algemeen; geplaatst op dinsdag 10 juli 2007

Binnenkort zal men goed op de km-teller moeten letten, daar het waterschap met een nieuw verkeersbesluit komt. Op dit moment zijn een aantal plattelandswegen met de nieuwe belijning aangepast, maar geldt nog de maximumsnelheid van 80 km/uur. In de zomervakantie wordt dit gewijzigd en worden op deze wegen borden geplaatst met de aanduiding maximumsnelheid 60 km/uur.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap