Regionale politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over regionale onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Steeds meer kinderen met 'slok teveel op'

Regionale politiek; geplaatst op zondag 12 september 2010

Het aantal kinderen met alcoholvergiftiging blijft fors toenemen in de regio Zuid-Holland Zuid. Dit blijkt uit de tweede kwartaalcijfers van de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid die op verzoek van het regionale alcoholpreventieprogramma 'Verzuip jij je toekomst?!' in kaart zijn gebracht. 

Lees meer

Geen rebellie bij CDA en VVD in regio

Regionale politiek; geplaatst op maandag 16 augustus 2010

Kritiek voldoende op de landelijke kopstukken van CDA en VVD over de gesprekken met de PVV, maar die geluiden klinken niet in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Lees meer

Korps Zuid-Holland-Zuid onder financieel toezicht

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 1 april 2010

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het korps Zuid-Holland Zuid en nog twaalf regionale politiekorpsen onder financieel toezicht gesteld. Het financieel toezicht voor Zuid-Holland Zuid komt door het tekort op de meerjarenbegroting van 10 miljoen.

Lees meer

Provincie plaatst moderne bushaltes met digitale informatieborden

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 26 maart 2010

Station Gorinchem kleurde afgelopen donderdag rood en geel van de ballonnen. Op dit station vond namelijk de onthulling plaats van de nieuwe digitale informatieborden, die de Provincie Zuid-Holland de komende tijd in 40 Zuid-Hollandse gemeente gaat plaatsen.
 

Lees meer

Het hele verdedigingswerk 'Nieuwe Hollandse Waterlinie' wordt rijksmonument.

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 9 oktober 2009

De hele Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt rijksmonument. Vooralsnog betekent dit voor Gorinchem dat alleen het bunker in de weilanden in Gorinchem-Oost nu officieel monument is. In de gemeente Lingewaal staan meer van deze bunkers.

Lees meer

Meer aandacht voor kunsteducatie in regio

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 4 september 2009

Doekle Terpstra heeft tijdens de opening van het culturele seizoen van kunstcentrum TOON (Alblasserwaar en Vijfheerenlanden, Land van Heusden en Altena) een pleidooi gehouden voor een optimale aansluiting van amateur kunsteducatie naar het HBO kunstvak onderwijs.

Lees meer

Ook zware bedrijven op Groote Haar

Regionale politiek; geplaatst op zondag 30 augustus 2009

Het bestemmingsplan voor het laatste nog te ontwikkelen gebied bij de Arkelstad, Gorinchem-Noord, ligt nu ter inzage op het stadhuis. In Gorinchem-Noord wordt een begin van een rondweg gerealiseerd met mogelijk een hotel, er komt een bedrijventerrein Groote Haar met grote windmolens en zonnecollectoren, de begraafplaats aan de Haarweg wordt uitgebreid en er komt mogelijk een kleinschalig crematorium bij het kanaal.

Lees meer

Veranderingen in de Regio Zuid-Holland Zuid

Regionale politiek; geplaatst op zaterdag 18 juli 2009

Het Algemeen Bestuur van de Regio Zuid-Holland Zuid heeft in de vergadering van 24 juni een aantal veranderingen vastgesteld. De afgelopen maanden is in de 19 gemeenten die deel uitmaken van de Regio al door college- en raadsleden ingestemd met de voorstellen voor enkele, vooral organisatorische en juridische, veranderingen.

Lees meer

GGD gezondheidsenquête in de AV-regio

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 16 juni 2009

Onder het motto; 'Hoe gezond bent u?' voert de GGD Zuid-Holland Zuid een gezondheidsenquête uit onder inwoners in de regio. De resultaten van dit omvangrijke onderzoek worden gebruikt om samen met gemeenten de gezondheidssituatie in de regio te verbeteren.

Lees meer

Bijna alle gemeenten in rivierengebied hebben waterplan

Regionale politiek; geplaatst op zondag 26 april 2009

Gemeente en waterschap zijn samen verantwoordelijk voor het opstellen van een waterplan. Op dit moment hebben 27 van de 36 gemeenten in het rivierengebied een waterplan.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap