Column Henk Bovekerk, 'Drie Heren"

Drie Heren...
 
Lodewijk, Nicolaas en Gerard zijn sinds mensenheugenis buren en ook nog concurrenten, eigenlijk meer collega’s. Zij werken in dezelfde branche en hun bedrijven hebben een vergelijkbare structuur.
 
Tijdens een van de befaamde verjaarspartijen kwam Nicolaas met de suggestie om ‘ns te kijken of ze niet zouden moeten gaan samenwerken. Nicolaas zat namelijk krap bij kas en hij hoopte vurig dat Lodewijk en Gerard hem zouden kunnen redden.
 
Er werd afgesproken om de volgende week een keer over dit onderwerp te lunchen. Ze kwamen al gauw tot de conclusie dat een samenwerkingsverband voor ieder voordelig zou zijn. Sociaal gevoelend als zij waren spraken zij af dat het personeel er niet onder zou mogen lijden. Voor het samensmeden van de werkzaamheden werd al heel snel zes miljoen euro gereserveerd.
 
,,Maar,” zei Lodewijk, het kan ook Nicolaas of Gerard zijn geweest, ,, alles goed en wel, ik blijf wel de baas in eigen zaak. Dat vonden ze alle drie. Hun managers waren het, toen ze van de plannen hoorden, helemaal met hen eens. Samenwerken okay, graag zelfs, maar iedereen blijft bestuurder in zijn eigen kantoor.
 
De enkeling die suggereerde dat het toch beter was, om de drie besturen op te heffen en één nieuwe leiding aan te stellen werd voor gek verklaard en al spoedig buiten de deur gezet. Wat zal er van Gerard, Lodewijk en Nicolaas (lees Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland) terecht komen? Een weg terug is er niet, gaan gemeenten intensief samenwerken dan is het eindstation een fusie of kun je nog gewoon herindeling zegge?.
Goverdina, Leontien en Zegertje (u kent ze wel) willen ook steeds intensiever samenwerken. Goverdina heeft eerder - zoals bekend is - een blauwtje gelopen bij de hierboven genoemde Gerard. Leontien en Zegertje zien een trio met Goverdina wel zitten. Zij is de begeerlijke bruid met zestig miljoen euro in de knip. Waar vind je vandaag aan de dag nog zo’n bruid, zo’n heerlijk gebraden kippetje? Raadsleden van Giessenlanden, pas op je kippen, ik bedoel, euro’s !
 
  Henk Bovekerk, lid VVD fractie (4 november 2008)
Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap