Column Arie van Noordenne, 'Druk in het midden'

Druk in het midden

Door ons is op democratische wijze een nieuwe landelijk voorzitter gekozen: niemand minder dan Ivo Opstelten! Een echte liberaal van statuur met een enorme bestuurlijke ervaring. Een lastige stad als Rotterdam besturen als burgemeester is niet de minste klus om te klaren! Als bovendien in je ambtsperiode dan ook nog een moord plaatsvindt op een prominente inwoner van je stad, ( Pim Fortuin ) dan vergt dit enorm veel inzicht en stuurkunst om geen brokken te maken.

Vergelijk zijn duidelijke, heldere en stevige manier van besturen eens met het zalven, vergoelijken, pappen en nathouden, het knoeiwerk van Cohen in onze hoofdstad!!
Ik denk dat wij veel kunnen verwachten van onze nieuwe voorzitter. Hij heeft zich meteen verbonden verklaard met een zetelaantal van boven de 30 ( 33 minimaal ) bij de volgende verkiezingen, anders stapt hij op.
Voorwaar, een duidelijk standpunt, ingenomen door een degelijke bestuurder.

Tja, 33 zetels, dat moet haalbaar zijn. Probleem is natuurlijk wel dat er stevig geconcurreerd moet worden. D66 doet het goed in de peilingen, TON en PVV blazen hun partij mee, het wordt druk in het midden van het politieke spectrum en rechts daarvan. Gelukkig hebben we nog 3 jaar om te laten zien wat echt liberalisme inhoudt, kwaliteit komt immers altijd boven drijven. Bovendien zijn de kiezers die gemakkelijk achter nieuwe profeten aanlopen ook weer gemakkelijk terug te halen, mits het verhaal hen aanspreekt. Veel belangrijker is het dat een partij als de onze een ruggengraat heeft van standvastige leden, die zich verbonden voelen door het liberalisme.

Waan van de dag
Mensen die intellectueel in staat zijn om populistische stromingen te ontmaskeren en die zich niet laten meeslepen met de waan van de dag.
Ik ben er trots op dat onze afdeling praktisch geen afname van het ledental laat zien, dit geeft waarlijk een warm gevoel in de politieke maalstroom van deze dagen.

Arie van Noordenne
Voorzitter bestuur VVD Giessenlanden