Nieuws

Hier vindt u het nieuwsarchief van VVD Giessenlanden

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:

Column Peter van den Bosch, ‘Lokale belastingen, leuker maken?’

Mening(en) van; geplaatst op dinsdag 13 augustus 2013

Jaarlijks ontvangen bijna alle burgers van hun gemeente een aanslagbiljet en in veel gevallen ook een WOZ-beschikking. De brief wordt van de deurmat of uit de brievenbus gehaald en roept vaak veel emoties op. Kan dat niet anders? Welke burger weet precies wat er in staat?

Lees meer

Zuid-Holland krijgt nieuwe Commissaris van de Koning

Provinciale politiek; geplaatst op zaterdag 20 juli 2013

Provinciale Staten stellen een profielschets voor de nieuwe Commissaris van de Koning (CdK) op die wordt voorbereid door de fractievoorzitters. Zij willen de ontwerp-profielschets via een enquête graag toetsen aan de mening van inwoners en organisaties in Zuid-Holland.

Lees meer

Gemeenten AV nemen zelf de regie voor samenwerking

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 12 juli 2013

De gemeenten in de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden nemen zelf de regie in handen als het gaat om samenwerking in de regio. Het voorstel wat zij hiervoor hebben gedaan bij de commissaris van de Koning, de heer Franssen.

Lees meer

Kleurrijk Wonen, ‘Van Blokkeren naar bruggen bouwen’

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op donderdag 11 juli 2013

De voornemens van minister Blok hebben bij invoering grote gevolgen voor de bouwsector, gemeenten, zorg en welzijn en niet te vergeten de burger. In een open brief maken de woningcorporaties duidelijk dat zij 'Van Blokkeren naar bruggen bouwen' willen.

Lees meer

Werner ten Kate waarnemend burgemeester Giessenlanden

Giessenlandse politiek; geplaatst op dinsdag 2 juli 2013

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 8 juli 2013 de heer ir. W.E. (Werner) ten Kate tot waarnemend burgemeester van de gemeente Giessenlanden. De heer Ten Kate is 43 jaar en lid van de VVD.

Lees meer

Column Teus van Houwelingen, 'Zwembaden en regelneven'

Mening(en) van; geplaatst op zondag 30 juni 2013

Bladzijden vol wijzigingen t.o.v. het oude bestemmingsplan, maar zodra het iemand betreft met een wat grotere tuin willen de regelneven zoveel mogelijk beperkingen in stand houden omdat….

Lees meer

Giessenlanden wil zich niet overleveren aan Commissaris van de Koning

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 29 juni 2013

“We modderen natuurlijk al een heel tijdje met elkaar maar wat aan.” Bert Snoek (VVD) zei het donderdag in de algemene beschouwingen tussen neus en lippen door, maar sloeg de spijker op z’n kop. Giessenlanden gaat aansturen op een herindeling. Met wie? Dat zal de tijd leren.

Lees meer

Kadernota 2014; De balans opmaken en het verdriet van de oppositie

Fractie in actie; geplaatst op vrijdag 28 juni 2013 door Fractievoorzitter

Het past onze fractie tevens om in deze algemene beschouwing ook een beeld te schetsen hoe wij aankijken tegen de samenwerking met buurgemeenten, de zelfstandigheid van de gemeente Giessenlanden en de betekenis van de decentralisaties.

Lees meer

College Gorinchem, Wil geen fusie maar wel de krenten uit de pap

Dossier Samenwerken; geplaatst op donderdag 20 juni 2013

Het Gorcums gemeentebestuur is geen voorstander van gemeentelijke herindeling. Maar als het onontkoombaar is, dan pleit het college van B en W voor drie sterke gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (AV). In het scenario van drie gemeenten in de AV-regio zouden de gemeenten Giessenlanden en Hardinxveld-Giessendam worden opgesplitst.

Lees meer

Jan de Groot, Wat doet de gemeente als het gaat om Verkeer & Vervoer

Giessenlandse politiek; geplaatst op woensdag 19 juni 2013

Iedereen in onze gemeente heeft te maken met verkeer en vervoer. Als gemeente hebben we een beleidsnota Verkeer en Vervoer vastgesteld. Van hieruit ondernemen we een heleboel acties.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap