Mark Rutte, het is zover: er is een regeerakkoord!

Landelijke politiek geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017

Trefwoorden: regeerakkoord

Het is een akkoord geworden waar ik enthousiast over ben. Er gaat veel geld naar onderwerpen die wij als VVD belangrijk vinden. Met dit akkoord gaan alle groepen erop vooruit.

Maar het is geen eenvoudig regeerakkoord. Een coalitie met vier zeer verschillende partijen is niet de meest makkelijke oplossing. Het was wel de enige mogelijke oplossing na een verkiezing waarbij Nederland heel verdeeld stemde. Dat betekent dus compromissen sluiten. Als je met vier verschillende partijen aan tafel zit en met een ambitieus akkoord wilt komen, dan haal je dingen binnen maar geef je onvermijdelijk ook iets weg. Maar dingen inleveren om andere zaken te bereiken, hoort erbij als je iets voor elkaar wilt krijgen. Als je daar niet toe bereid bent, dan moet je aan de zijkant gaan staan roepen hoe de ideale wereld in elkaar zou moeten zitten. Zo zitten we bij de VVD niet in elkaar.

VVD-stemmers gaan ongetwijfeld dingen vinden die ze anders hadden gewild. De afgelopen dagen zagen we veel maatregelen ge├»soleerd in de krant staan. Maar de verschillende maatregelen hangen met elkaar samen. Wij maakten een pakket dat er in zijn totaliteit voor zorgt dat alle groepen erop vooruit gaan.

Ook is het ons gelukt om op de belangrijke onderwerpen uit het verkiezingsprogramma van onze partij veel te bereiken. Zo zullen de nettosalarissen stijgen. Er komt meer geld beschikbaar voor liefdevolle zorg voor onze ouderen. We investeren in het opleiden van onze kinderen. Er komt meer geld om onze straten en buurten veiliger te maken. Ook investeren we de komende jaren veel geld in onze wegen. We gaan aan de slag om er voor te zorgen dat ook volgende generaties op hun oude dag nog een goed pensioen hebben. We zorgen ervoor dat we bij volgende vluchtelingenstromen hier niet overspoeld worden. De integratie van mensen van buiten pakken we keihard aan. Tot slot zetten we hard in op een duurzamere samenleving waar ook onze kinderen en kleinkinderen gezond op kunnen groeien.

Er ligt echt een mooi akkoord. Nu stropen we onze mouwen op en gaan we aan de slag!

Mark Rutte

Reacties op 'Mark Rutte, het is zover: er is een regeerakkoord!' (0)