Kabinet: Vijfheerenlanden naar Utrecht

Dossier Samenwerken geplaatst op zaterdag 7 oktober 2017

Trefwoorden: regio, zhz

Op 6 oktober 2017 heeft de Ministerraad, ten aanzien van de herindeling Vijfheerenlanden, het besluit genomen om een concept wetsvoorstel aan de Raad van State aan te bieden waarin staat dat de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden in de Provincie Utrecht zal komen te liggen. De streefdatum voor de definitieve herindeling in de provincie Utrecht is 1 januari 2019.
 
Onverminderde inzet
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de Dienst Gezondheid & Jeugd betreuren het besluit, daar zij de voorkeur hadden om de bestuurlijke samenwerking in Zuid-Holland Zuid voort te zetten met de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Uiteraard kijkt men vooruit en bereiden zij zich voor op het vervolgtraject. Daarbij zal  een belangrijk aandachtspunt zijn dat er goede oplossingen worden gevonden voor de financiĆ«le afwikkeling van het proces.
Onder leiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt een begeleidingscommissie ingesteld die de financiĆ«le en beleidsmatige gevolgen in beeld zal brengen. Zij verlenen vanzelfsprekend hun medewerking aan de begeleidingscommissie en blijven zich gezamenlijk onverminderd inzetten voor een veilige, gezonde, duurzame en leefbare regio Zuid-Holland Zuid.
 
Vervolgproces
De volgende stap is dat de Raad van State advies uitbrengt over het besluit van de Ministerraad. Dit advies komt dan wederom ter bespreking in de Ministerraad en het wetsvoorstel zal vervolgens in het najaar in de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld.
 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Kabinet: Vijfheerenlanden naar Utrecht ' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap