Aftreden Jeanine Hennis-Plasschaert

Landelijke politiek geplaatst op vrijdag 6 oktober 2017

Trefwoorden: vertrek ministerMinister Hennis heeft de politieke verantwoordelijkheid genomen voor de fouten die hebben geleid tot het tragische ongeval op 6 juli 2016 in Mali, waarbij twee militairen omkwamen en een derde zwaargewond raakte. Wij zijn trots op de indrukwekkende wijze waarop ze dat deed.
 
We zijn allemaal geschrokken van de harde conclusies in het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het rapport beschrijft een aaneenschakeling van vermijdbare fouten en dat is onverteerbaar. Een situatie als deze mag nooit meer voorkomen. Als het gaat om de lopende missies zijn wij bereid alle consequenties onder ogen te zien. Voordat er over de verlenging van welke missie dan ook een besluit genomen kan worden, moeten de militairen en hun families weten waar zij aan toe zijn. Als we onze mannen en vrouwen uitzenden naar crisisgebieden, dan moeten zij erop kunnen rekenen dat hun interne veiligheid is gewaarborgd. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. Met deugdelijk materieel en veiligheidsprocedures die strak worden nageleefd. Het is een loodzwaar besef dat de twee jongemannen, die bij deze tragedie zijn omgekomen, dat niet hebben gekregen. 
 
Klaas Dijkhoff is totdat het nieuwe kabinet aantreedt minister van Defensie. 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Aftreden Jeanine Hennis-Plasschaert' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2017 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap