Jan de Groot, Meer woningbouw in Giessenlanden

Dossier (ver)Bouwen geplaatst op zondag 24 september 2017

Trefwoorden: woningbouw

Wekelijks ontvangt het college diverse aanvragen voor bouwplannen. Toch zou ik graag nog meer ontwikkelingen zien ontstaan. De gemeente heeft vorig jaar het beleid vastgesteld, waarin zij meer initiatieven wil overlaten aan de samenleving. Als gemeente faciliteren we meer en meer, en nemen we minder zelf het initiatief. Dus we kijken uit naar particuliere initiatieven. Ik roep u daarom op zich met plannen bij ons bekend te maken. Er is zeker nog ruimte voor nieuwe initiatieven.
 
Daarom wil de gemeente zich de komende tijd iets actiever inzetten om het indienen van plannen te ondersteunen. Bijvoorbeeld door ontwikkelaars te vragen om met plannen te komen. Of door CPO-groepen te ondersteunen bij het maken van hun plan. Het kan ook door het verder verruimen van splitsingen (bijvoorbeeld van een grote woning/ groot gebouw naar meerdere woningen). In de praktijk wordt hier steeds meer gebruik van gemaakt.
 
Natuurlijk moeten nieuwe ontwikkelingen passen bij de locatie en de bestaande uitstraling van het dorp en de omgeving. Alles is bespreekbaar, maar uiteraard is niet alles mogelijk. Bij de beoordeling blijven de kwaliteit en leefbaarheid van het dorp en het gebied voorop staan.
 
In veel dorpen staan overigens fikse plannen op stapel. De afgelopen tijd is relatief veel gebouwd in Schelluinen, zijn er flinke aantallen gepland in Giessenburg, Noordeloos en Hoornaar. In Arkel ontwikkelen we met de eigenaar van het verlaten fabrieksterrein van Betondak plannen voor grote aantallen woningen op de ‘Betondak’-locatie. In Hoogblokland onderzoeken we de mogelijkheid om woningen op de vertreklocatie van de school te bouwen. Giessen-Oudekerk kent op dit ogenblik alleen enkele splitsingsvoorstellen. Al met al volop bouwactiviteit in het vooruitzicht in onze gemeente. Toch moet het meer worden. Ik roep u op om daar met ons over mee te denken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jan de Groot,
 Wethouder Ruimtelijke ordening en bouwen
 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Jan de Groot, Meer woningbouw in Giessenlanden' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap