Bedenkt u de naam voor onze nieuwe gemeente?

Molenlanden (herindeling) geplaatst op donderdag 15 juni 2017

Trefwoorden: nieuwe gemeentenaam

Met die vraag nodigen de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard hun inwoners uit om de naam voor de nieuwe gemeente te bedenken. Vanaf 15 juni kunnen inwoners suggesties indienen onder andere via een antwoordkaart en een formulier op www.opwegnaaralblasserwaard.nl 
 
Via een korte, intensieve campagne willen de gemeenten zoveel mogelijk inwoners motiveren en enthousiast maken. Het indienen van een naam kan tot en met vrijdag 30 juni. 
 
Inwoners aan zet!
Burgemeester Werner ten Kate, van de gemeente Giessenlanden is blij met het besluit van de beide gemeenteraden: “In mei besloten de gemeenteraden dat de inwoners volledig aan zet zijn om de naam voor onze nieuwe gemeente te kiezen. Dat past helemaal bij ons uitgangspunt om inwoners zo veel mogelijk bij de fusie te betrekken. De 20 kernen blijven centraal staan bij de nieuwe gemeente, maar we hebben wél een gemeentenaam nodig. Inwoners hebben nu de kans om een naam te bedenken die bij hen past!”
 
Naamgevingscommissie
Er zijn negen inwoners en een onafhankelijke voorzitter benaderd om deel te nemen aan de naamgevingscommissie. Voorzitter voor de naamgevingscommissie is oud-notaris Wim van Leussen. Vier inwoners vertegenwoordigen de kernen. Hierbij is rekening gehouden met spreiding over de gemeenten. Vijf inwoners zijn vertegenwoordigers uit de toeristische en agrarische sector, het bedrijfsleven, het onderwijs en cultuur & welzijn. 
 
Naam indienen én stemmen
Van 15 juni tot en met 30 juni kunnen mensen hun naam inzenden. Dit is de periode voor de naamsuggesties.  Na de zomervakantie selecteert de naamgevingscommissie uit alle inzendingen maximaal drie mogelijke namen. In september start de tweede periode van de naamgeving. Dan krijgen inwoners de kans om hun stem uit te brengen. Op basis van de uitslag wordt de nieuwe naam in oktober bekend gemaakt. 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Bedenkt u de naam voor onze nieuwe gemeente?' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap