Mogelijke nieuwe vertraging verbreding A27

Dossier A27/A15 geplaatst op dinsdag 21 februari 2017

Trefwoorden: a27, verkeer

De gemeenten aan de A27 zijn blij met het onverwachte besluit van de minister om de bestaande drie bruggen niet op te knappen maar volledig te vervangen. Maar de gemeenten zijn ook verrast door de manier waarop en de weg waarlangs de gemeenten zijn geïnformeerd. De minister heeft nu 400 miljoen euro beschikbaar, terwijl al jaren wordt aangegeven dat de financiële grenzen zijn bereikt. Uit de brief van de minister blijkt dat de start van de nieuwbouw een vertraging oplevert van minimaal twee jaar voor de verbreding van de A27. Dit is voor de aanliggende gemeenten niet aanvaardbaar. Zij hebben daarom vragen bij het besluit.
 
Minister Schultz van Haegen kwam gisteren met het nieuws dat zij geld uit het onderhoudsbudget van de bruggen gaat gebruiken voor compleet nieuwe bruggen. En hoewel de gemeenten blij zijn dat de minister kiest voor nieuwe bruggen, vinden zij het wel verrassend dat dit nu ineens wel mogelijk is. Eerder zijn wensen voor o.a. permanente rijstroken in plaats van spitsstroken, vanwege het ontbreken van financiële middelen niet ingewilligd. De gemeenten zijn niet betrokken bij de plannen voor vernieuwing van de bruggen.
 
De A27 gemeenten zijn van mening dat vertraging van de verbreding van de A27 en projecten die daarmee samenhangen, niet aanvaardbaar is. De start van de verbreding van de A27 stond tot gisteren gepland voor 2019. In de brief van de minister lezen de gemeenten echter dat de bouw van de bruggen op z’n vroegst in 2021 van start gaat. Dit leidt bij de gemeenten in ieder geval tot de volgende vragen:
 
1. Waarom is de BAG (bestuurlijke adviesgroep) niet betrokken bij deze plannen en besluiten?
2. Waarom wordt de vaststelling Tracébesluit en start realisatie uitgesteld?
3. Heeft dit gevolgen voor de duur van de bouwtijd van het project?
 
Deze vragen zijn aanleiding om op korte termijn in overleg te treden met Rijkswaterstaat.

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Mogelijke nieuwe vertraging verbreding A27' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap