Bert Snoek, stelt vragen aan college over sanering asbestdaken

Fractie in actie geplaatst op dinsdag 21 februari 2017

Trefwoorden: asbest, milieu, vragen aan college

In de landelijke pers en op de diverse andere nieuwsfora is veelvuldig aandacht voor de problematiek van de sanering van asbestdaken. Met ingang van 1 januari 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Op die datum moeten alle daken (dakbedekkingen) van dit type grondstof zijn verwijderd. Voor deze sanering is per 1 januari 2016 een landelijke subsidieregeling van toepassing en de overheid heeft in dit saneringstraject een handhavende taak.
 
Het College wordt verzocht de onderstaande vragen te beantwoorden.
1. Waaruit bestaat is de handhavende taak van de gemeente Giessenlanden op het gebied van de sanering van de asbestdaken?
2. Heeft onze gemeente zicht op het aantal dossiers waar de sanering op ziet? Met andere woorden: is er een overzicht beschikbaar van alle locaties/gebouwen?
3. Voorziet u problemen in de uitvoering en is dit anders voor particulieren en bedrijven?
4. Onderneemt de gemeente Giessenlanden gerichte actie naar de eigenaren van de panden om hen te wijzen op de verplichting van de verwijdering, de beschikbaarheid van de subsidieregeling en de wijze waarop handhaving zal plaatsvinden?
5. Verwacht het College problemen bij de invulling van haar taak om de sanering, tijdig, te realiseren?
6. Zijn er extra kosten gemoeid met de uitvoering van de handhavende taak door de gemeente Giessenlanden? En zo ja, tot welk bedrag?
 
 
 
 
 
 
 
Bert Snoek, fractielid VVD Giessenlanden
 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Bert Snoek, stelt vragen aan college over sanering asbestdaken' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap