Het Oekraïne-verdrag

Landelijke politiek geplaatst op vrijdag 16 december 2016

Trefwoorden: leiderschap, mark rutte

Het Oekraïne-verdrag


"Leiderschap is moeilijke keuzes maken. Ook als dat je niet populair maakt. Samen met andere Europese landen heb ik afspraken gemaakt over het Oekraïne-verdrag. Ik heb alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat recht is gedaan aan de Nederlandse nee-stem. En tegelijkertijd ervoor gezorgd dat onze veiligheid niet in gevaar komt. Als premier ben ik verantwoordelijk voor die veiligheid. En kan ik niet toestaan Poetin het cadeau te geven van een verdeeld Europa. Daarom vond ik het mijn taak een oplossing te vinden."

Ik heb laten vastleggen dat het verdrag geen opstap is naar lidmaatschap van de EU. Dat we niet verplicht zijn om militair samen te werken met Oekraïne of om daar militair in te grijpen. Dat inwoners van de Oekraïne niet zomaar in de EU kunnen komen werken. En dat Oekraïne de corruptie moet aanpakken. Hiermee heb ik geprobeerd de zorgen van veel Nederlanders weg te nemen. En ervoor gezorgd het Nederlands belang, onze veiligheid, niet te schaden."

 

Mark Rutte


 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Het Oekraïne-verdrag' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap