Gemeente Hardinxveld-Giessendam op rooftocht

Dossier Samenwerken geplaatst op zaterdag 30 april 2016

Trefwoorden: hardinxveld-giessendam, precariobelasting

Hardinxveld-Giessendam zocht geld om de wateroverlast langs de Nieuweweg op te kunnen lossen. Ze besloten de precariobelasting fors te  verhogen, wat betekent dat heel de regio meebetaalt.
 
Stelen van de buren
Wim de Ruiter (CDA) heeft het in de krant over 15 euro per adres. Aan hun eigen burgers geven ze dat via een belastingverlaging weer terug. En ze zijn er nog trots op ook, dat ze een manier hebben gevonden om ca. een miljoen binnen te halen! Volstrekt schaamteloos. Dit is stelen van de buren. Niet als bij-effect, nee, dat was juist de bedoeling!
 
Schaamteloos
Wij vinden dit volstrekt schaamteloos. Die belasting wordt opgebracht door alle gebruikers van het betreffende nutsbedrijf, dus tot ver buiten de gemeentegrenzen. Hardinxveld-Giessendam doet dit nu ook, om de waterproblemen langs de Nieuweweg op te lossen. Daar betalen wij in Giessenlanden dus ook aan mee, en ze zijn er nog trots op ook.
 
Bezinning versus Hebzucht ?
Er ontstaat nu, voorzien wij een race ‘to the top’. Welke gemeente heft straks de hoogste precariobalasting? Tot de wetgever ingrijpt.

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Gemeente Hardinxveld-Giessendam op rooftocht' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap