VVD: de overstap tussen auto en fiets moet makkelijker

Provinciale politiek geplaatst op dinsdag 26 april 2016

Trefwoorden: fietsen, parkeren

Het moet gemakkelijker worden om deels met de auto en deels met de fiets naar je werk te gaan. Dat vindt de VVD in Zuid-Holland. De liberalen kregen in Provinciale Staten unanieme steun voor het plan om overstapplaatsen met parkeerplaatsen én fietsenstallingen te creëren.

“Wie ergens heen gaat, maakt meestal gebruik van meerdere vervoersmiddelen”, legt VVD-Statenlid Marcel Ludema uit. “Je gaat bijvoorbeeld met de fiets naar het station, neemt na de trein nog twee haltes de metro en loopt het laatste stukje. Maar de auto en de fiets zijn vaak lastig te combineren.”

Veel mensen gebruiken de auto dus van deur tot deur. Ludema denkt dat zij graag een deel van hun reis zouden fietsen. “Binnensteden zijn met de auto vaak moeilijk bereikbaar en parkeren is duur. Bovendien is fietsen leuk en gezond. Het zou voor veel mensen dus handig zijn om aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk te fietsen.”

Op initiatief van de VVD gaat de provincie nu aan de slag met beveiligde fietsenstallingen en fietsverhuur bij P&R-plaatsen langs de provinciale wegen. Ludema: “Auto en fiets combineren moet net zo makkelijk worden als fiets en OV of auto en OV. Wij willen dat mensen zelf hun ideale combinatie kunnen kiezen.”

Bron: VVD Statenlid Marcel Ludema d.d. 21 april 2016


 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'VVD: de overstap tussen auto en fiets moet makkelijker' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap