VVD-Statenfractie: inwoners verdienen sterke gemeente

Provinciale politiek geplaatst op dinsdag 9 februari 2016

Trefwoorden: herindeling, provincie z-h

Nederlanders stellen terecht hoge eisen aan de overheid. De VVD ook. Daarom wil de VVD-Statenfractie in Zuid-Holland dat alle inwoners, of ze nu in een stad of in een dorp wonen, kunnen rekenen op een sterke gemeente. Zeker nu gemeenten steeds meer verantwoordelijkheden krijgen.
 
Gemeente versus Gemeenschap
Dat houdt in dat sommige kleine gemeenten samen zullen gaan met andere gemeenten. Dat ligt vaak gevoelig, weet ook VVD-Statenlid Marijke van Dobben de Bruijn: “Er komt altijd emotie bij kijken, en dat is logisch. Maar een gemeente is iets anders dan een gemeenschap. Je kunt vrijwilligerswerk, sport en cultuur gewoon in je eigen gemeenschap blijven beleven, ook al maak je deel uit van een grotere gemeente.”
Onder aanvoering van de VVD hebben Provinciale Staten het college daarom gevraagd werk te maken van sterke gemeenten en waar nodig ook te herindelen. 
 
Vijfheerenlanden
In Vijfheerenlanden zijn de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen er al uit: ze willen fuseren. Daar is het probleem echter een provinciegrens. 
Van Dobben de Bruijn: “Het gaat erom welke provincie het best bij de inwoners past. Neem de samenwerking op het gebied van zorg, arbeidsmarkt, water en veiligheid. Die bevindt zich grotendeels in Zuid-Holland. Laten we eerst eens goed nadenken voor we als provincies territorium gaan claimen.”
 
Bron: VVD-Statenfractie ZH van Marijke van Dobben de Bruijn

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'VVD-Statenfractie: inwoners verdienen sterke gemeente' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap