Meerwaardeonderzoek Giessenlanden-Molenwaard: Het woord is nu aan u!

Molenlanden (herindeling) geplaatst op dinsdag 9 februari 2016

Trefwoorden: herindeling, participatietraject

In december en januari hebben de gemeenteraden van Molenwaard en Giessenlanden besloten om het derde en laatste deel van het meerwaarde-onderzoek uit te gaan voeren: het participatietraject. De eerste twee delen, een bureauonderzoek en de herindelingsscan van de provincie, zijn in het afgelopen jaar al uitgevoerd. En nu is het woord dus aan u.
 
Themabijeenkomsten
Samen met raadsleden van beide gemeenten gaan we aan de slag om dit participatietraject voor te bereiden. In elk geval gaan er verspreid over beide gemeenten diverse themabijeenkomsten plaatsvinden. Hierbij kunnen inwoners, bedrijven en instellingen meedenken over de meerwaarde die een fusie tussen Giessenlanden en Molenwaard zou kunnen opleveren. De verwachting is dat we eind maart starten met de eerste bijeenkomst. Binnenkort wordt u uitgebreid geïnformeerd over data, locaties en thema’s die worden besproken.
 
Uw inbreng is van belang!
Misschien heeft u het idee dat een fusie tussen Molenwaard en Giessenlanden er toch wel komt. Wordt er nog wel iets met uw inbreng gedaan, vraagt u zich wellicht af. Het antwoord is volmondig: ja! Beide colleges en gemeenteraden vinden het van groot belang om te weten wat u verwacht van een eventuele toekomstige nieuwe gemeente. Hoe kijkt u bijvoorbeeld aan tegen de dienstverlening van de gemeente, wat heeft u als ondernemer nodig, wat betekent een fusie voor de rol van de dorpsraden, enzovoorts, enzovoorts. De resultaten van de bijeenkomsten worden verwerkt in een raadsvoorstel dat in het najaar aan de raden wordt voorgelegd. Pas dan wordt besloten of Giessenlanden en Molenwaard gaan fuseren of niet.
Uw inbreng is dus wel degelijk van belang. En ik hoop dan ook velen van u op deze themabijeenkomsten te mogen begroeten!
 
Werner ten Kate, Burgemeester Giessenlanden

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Meerwaardeonderzoek Giessenlanden-Molenwaard: Het woord is nu aan u! ' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap