Volgende fase meerwaarde-onderzoek Giessenlanden en Molenwaard

Molenlanden (herindeling) geplaatst op donderdag 15 oktober 2015 door Fractievoorzitter

Trefwoorden: bestuurlijke toekomst

Meerwaarde-onderzoek Giessenlanden en Molenwaard

 

De raden van Giessenlanden en Molenwaard gaan in december 2015 vervolgafspraken maken over de verdere verkenning naar de meerwaarde van een bestuurlijke fusie tussen beide gemeenten. Nu er in de omgeving steeds meer duidelijkheid komt over de toekomstige bestuurlijke indeling van de Alblasserwaard Vijfheerenlanden is de tijd daarvoor aangebroken.
Inmiddels is bekend dat Hardinxveld-Giessendam toetreedt tot het samenwerkingsverband van Drechtsteden, de fusie tussen Leerdam, Zederik en Vianen een stap dichter bij is en dat Gorinchem kiest voor zelfstandigheid. Nu daarover meer duidelijk is, willen de colleges van Giessenlanden en Molenwaard in december met de gemeenteraden afspraken maken over hoe de samenleving wordt betrokken.
 
De voorkeur van de colleges gaat er naar uit dat te doen aan de hand van een toekomstbeeld waarbij inwoners, bedrijven en instellingen kunnen aangeven of zij zich herkennen in het geschetste beeld en op welke onderdelen zij een meerwaarde zien. Het toekomstbeeld wordt met nauwe betrokkenheid van de gemeenteraden opgesteld.
 
De gemeenteraden van Giessenlanden en Molenwaard nemen een besluit over het raadsvoorstel op respectievelijk 10 en 15 december.

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Volgende fase meerwaarde-onderzoek Giessenlanden en Molenwaard' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap