GiessenlandenNet: “Aantal deelnemers glasvezel biedt perspectief”

Dossier Samenwerken geplaatst op dinsdag 16 december 2014

Trefwoorden: glasvezel

Glasvezel in Giessenlanden?

15 december is voorbij. Op die datum streefden we naar 51% deelname voor glasvezel in Giessenlanden. Dat percentage is nog niet behaald. Toch zijn we als stichting niet ontevreden. Ruim 30% heeft zich inmiddels wel ingeschreven. We merken in de praktijk dat een aantal mensen langer de tijd nodig heeft om zich te oriënteren. Deze groep kan zich voorlopig nog inschrijven tegen de actievoorwaarden. We kunnen ons doel namelijk nog steeds behalen!

De basis is gelegd
In slechts 2,5 maand tijd zoveel mensen enthousiast krijgen over iets wat ze vaak nu nog niet missen. Dat is een ongeëvenaarde prestatie ten opzichte van eerdere initiatieven in Nederland. Gelukkig zien velen de noodzaak van een toekomstbestendig glasvezelnetwerk in. Daar zijn wij heel blij mee. Ruim 30% van de Giessenlanders is enthousiast over glasvezel. Dat geeft ons aanleiding om na te denken over een ‘plan B’.

Het bestuur gaat de komende weken alle aanmeldingen inventariseren en de topografische dichtheid ervan te berekenen. In januari informeren wij de inwoners van Giessenlanden over de status en het vervolg.

Tot die tijd
In Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos zijn spontaan ambassadeurs opgestaan die van deur tot deur zijn gegaan om mensen te overtuigen van de voordelen van glasvezel. De behaalde percentages laten zien dat dat goed werkt. Laten we daarom nu doorzetten. Bent u ook bereid uw buren te overtuigen? Of de gezinnen in uw straat of wijk? Hier vindt u een inschrijfformulier, 10 punten waarom glasvezel zo belangrijk is en een voorbeeld e-mail die u naar buurtbewoners kunt sturen.

Het is geen ingewikkelde rekensom. Als iedereen slechts één buurman overtuigt, is 51% nog steeds heel eenvoudig haalbaar. Mogen we op u rekenen? Alvast bedankt voor uw inzet!
Vrijwilligers, dorpsgenoten en bestuursleden van GiessenlandenNet
(Kid Schuijt, Gert-Jan Inpijn, Kees Verspui, Joop van Montfoort en Marieke Koorevaar)

Als u nog iets anders nodig hebt om mensen te overtuigen van de voordelen van glasvezel, laat het dan weten via info@giessenlandennet.nl We helpen u graag!

Reacties op 'GiessenlandenNet: “Aantal deelnemers glasvezel biedt perspectief”' (0)