GiessenlandenNet en de ontbrekende 70.000 meter glasvezel

Giessenlandse politiek geplaatst op zondag 28 september 2014

Trefwoorden: glasvezel

Volgens kabelexploitant Ziggo is overstappen naar het nog aan te leggen glasvezelnetwerk van GiessenlandenNet niet nodig. Wethouder Bert Snoek moest er donderdagavond om glimlachen. "Met deze campagne probeert Ziggo haar eigen zwakte te verdoezelen."

VVD'er Ad van Duin stelde er donderdagavond vragen over in de raadsvergadering. "Schetst Ziggo een droombeeld door de stellen dat het Ziggo-netwerk al voor 98% uit glasvezel bestaat?"

Wethouder Snoek verklaarde op de hoogte te zijn van de campagne van Ziggo, dat onder meer geluidswagens door de Giessenlandse dorpen laat rijden. "Die 98% klopt pertinent niet. Er is 0% van de woningen aangesloten op het glasvezel van Ziggo." Volgens Snoek heeft Ziggo wel wijkkasten, maar zou er nog 70.000 meter glasvezel moeten worden aangelegd om het netwerk naar alle voordeuren door te trekken.

Goede weg
"Ziggo probeert hun eigen zwakte te verdoezelen. Het sterkt ons in de gedachte dat we op de goede weg zijn met ons streven naar een open en betaalbaar netwerk voor iedereen." GiessenlandenNet zal binnenkort een intensieve introductiecampagne starten.

"Het lijkt nu net alsof het eigenaarschap van dit project verschoven is naar de gemeente", opperde Johan van de Minkelis (CU). Daar is volgens Bert Snoek geen sprake van. "Het is een project van de Stichting GiessenlandenNet."
 
Bron: Het Kontakt van 26 september 2014
 

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'GiessenlandenNet en de ontbrekende 70.000 meter glasvezel' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap