Gemeenten spreken over samenwerking in de AV

Molenlanden (herindeling) geplaatst op maandag 8 september 2014

Trefwoorden: bestuurlijke toekomst, cie schutte

De colleges van de gemeenten Giessenlanden, Hardinxveld- Giessendam, Molenwaard en Gorinchem hebben vandaag indringend met elkaar gesproken over samenwerking in de regio. Dit was de eerste keer dat de colleges op deze wijze bij elkaar zaten om over dit onderwerp te spreken.

In een open en constructieve sfeer hebben de colleges elkaar kritisch bevraagd. Men heeft er vertrouwen in dat het proces tot een goed einde wordt gebracht met over en weer begrip voor elkaars standpunten. Er zijn stappen gemaakt, maar de conclusie is dat er meer tijd nodig is om het proces een vruchtbaar vervolg te geven. De colleges hebben daarom besloten eind september verder te praten en deze maand te gebruiken om te bepalen wat de volgende stap kan worden.

Het overleg was een vervolg op het rapport van de commissie Schutte, eerder dit jaar. De commissie adviseerde over de bestuurlijke toekomst van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Een van de adviezen was om te komen tot een gemeente bestaande uit Gorinchem, Giessenlanden, Hardinxveld- Giessendam en eventueel aangevuld met de gemeente Molenwaard.


 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Gemeenten spreken over samenwerking in de AV' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap