Wmo-platform is op zoek naar nieuwe leden

Dossier Wmo & Zorg geplaatst op maandag 14 juli 2014

Trefwoorden: wmo

Het Wmo-platform zoekt nieuwe leden. Omdat de reikwijdte van het platform de komende tijd aanzienlijk wordt uitgebreid zoekt men met name naar ervaringsdeskundigen op het gebied van de jeugdzorg of van leven met een handicap.

Gezocht: leden voor het Wmo-platform

Het Wmo-platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over het beleid en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De komende tijd wordt de reikwijdte van de Wmo aanzienlijk uitgebreid. Beleid en uitvoering worden steeds meer op regionaal niveau afgestemd. Dat brengt met zich mee dat ook het platform over de gemeentegrenzen heen moet gaan kijken.

Profiel
Het platform heeft een drietal nieuwe leden nodig en is op zoek naar mensen die:
- In de gemeente Giessenlanden wonen,
- Kennis hebben van of zich willen verdiepen in de taken die de gemeente heeft en krijgt op het gebied van de Wmo,
- Affiniteit hebben met kwetsbare doelgroepen,
- Inzicht hebben in de gemeentelijke samenleving,
- De vertaalslag kunnen maken van praktijk naar beleid en andersom,
- Signalen uit de samenleving kunnen omzetten naar adviezen aan de gemeente,
- Communicatief vaardig zijn, kunnen samenwerken en kunnen relativeren,
- Bereid zijn goed voorbereid tijd te steken in de vergaderingen van het platform (ca. 10 vergaderingen per jaar), informatiebijeenkomsten, contact met doelgroepen en overleg met in te stellen lokale commissies - Mee willen bouwen aan regionale samenwerking.
Uitnodiging
Bent u ervaringsdeskundig op het gebied van leven met een handicap? Hebt u ervaring met jeugdzorg? Dan nodigen wij u vooral uit te reageren. Het platform vergadert ’s avonds. Maar bijeenkomsten overdag komen ook voor. De gemiddelde tijdbesteding per week is 2 uur.
Voelt u zich aangesproken? Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. A. Bogerd (voorzitter), (0184) 65 90 57, synbo@planet.nl of mevr. L.C. Doeland (secretaris), (0184) 65 25 24.

Reacties op 'Wmo-platform is op zoek naar nieuwe leden' (0)