Bijeenkomst glasvezel Giessenlanden in de Giessenburgse Kolenbeurs

Algemeen geplaatst op dinsdag 10 juni 2014

Trefwoorden: data overdracht, glasvezel, internet, telefonie, tv

Bijeenkomst glasvezel Giessenlanden

Vorige maand dinsdag 27 mei presenteerde Stichting GiessenlandenNet haar plan van aanpak om glasvezel voor iedereen in Giessenlanden mogelijk te maken. Voorzitter Kid Schuijt opende de drukbezochte avond, waaronder een aantal raadsleden van verschillende partijen in de Giessenburgse Kolenbeurs. Hij benadrukte het belang van digitale informatie en communicatie voor Giessenlanden nu en in de nabije toekomst.

De inwoners van Giessenlanden zijn volgens Schuijt aan zet om glasvezel voor iedereen mogelijk te maken. Gezinnen, ondernemers, thuiswerkers, ouderen, veehouders en scholen zullen daar de komende decennia enorm van profiteren. Stichting GiessenlandenNet wil de aanleg van glasvezel in Giessenlanden realiseren. De gemeente ondersteunt hierbij financieel. Voorwaarde is dat 51% van de huishoudens kiest voor glasvezel.

Voor commerciƫle aanbieders van glasvezel is de aanleg van een netwerk voor alle inwoners van Giessenlanden vaak niet interessant genoeg. Vandaar de oproep van de stichting om samen te kiezen voor het unieke aanbod. Stichting GiessenlandenNet is een niet commerciƫle organisatie die het maatschappelijk belang voorop stelt.

Bestuurslid Kees Verspui ging in zijn presentatie inhoudelijk in op mogelijkheden die Glasvezel biedt. Ook kwam de verwachte abonnementsprijs aan bod. Deze is marktconform en daalt naarmate het aantal inwoners dat zich abonneert. Marieke Koorevaar sloot de presentatie af en gaf de gelegenheid om vragen en opmerkingen te plaatsen. Daar werd door het publiek ruimschoots gebruik van gemaakt. Alle vragen en opmerkingen zijn genoteerd en worden door de stichting verwerkt in de plannen om glasvezel zo goed mogelijk uit te rollen. De avond werd afgesloten door Wethouder Bert Snoek waarna in kleine groepjes verder gediscussieerd.

Bron: GiesselandenNet

Reacties op 'Bijeenkomst glasvezel Giessenlanden in de Giessenburgse Kolenbeurs' (0)