Wethouder Snoek verleent eerste flitsvergunning

Dossier (ver)Bouwen geplaatst op vrijdag 16 mei 2014

Trefwoorden: bouwvergunning

Gisteren reikte wethouder Bert Snoek de eerste flitsvergunning uit aan Annemieke van Es, architect bij van Es architecten te Sliedrecht. Het gaat om een vergunning voor het renoveren en vergroten van een woning. De architect is verantwoordelijk voor het ontwerp en begeleidt het traject. De aanvraag voldeed aan alle wettelijke eisen. Daarom is de vergunning binnen vijf werkdagen verleend.

 Vijf werkdagen

Wie voortaan in de gemeente Giessenlanden zijn of haar huis wil verbouwen, hoeft daarvoor geen weken meer te wachten op een bouwvergunning. Want vanaf 1 januari 2014 kunnen inwoners een flitsvergunning laten aanvragen door architecten die wij aanwezen. Dan heeft men de vergunning binnen vijf werkdagen in huis. Ook schrapte de gemeente de welstandstoets die een bouwwerk op een aantal criteria beoordeelt. Dit bespaart veel tijd en (leges)kosten. Aan een flitsvergunning zijn wel enkele regels en voorwaarden verbonden. Deze staan op de website van de gemeente: www.giessenlanden.nl Daar kunt u ook de lijst van architecten terugvinden.


 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Wethouder Snoek verleent eerste flitsvergunning' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap