Colleges AV6 stemmen in met decentralisatie langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning

Dossier Samenwerken geplaatst op zaterdag 18 januari 2014

Trefwoorden: av-gemeenten, gezondheidszorg, sociaal domein

Colleges AV6 stemmen in met onderhandelingsresultaat VNG/VWS

De colleges van B&W van de gemeenten uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden hebben besloten om in te stemmen met het onderhandelingsresultaat tussen het VNG Bestuur en staatssecretaris Martin van Rijn van WVS over de decentralisatie van langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning naar gemeenten. 
 
Kanttekeningen
Van een volmondig ja was geen sprake. In een gezamenlijke brief aan de VNG hebben de colleges de nodige kanttekeningen gemaakt  en hun zorg geuit over de randvoorwaarden en risico‚Äôs waaronder de nieuwe taken naar de gemeenten overkomen. Het gaat de colleges daarbij niet alleen om geld maar ook over kwaliteit en maatschappelijke effecten.
 
Vaste plek wijkverpleegkundige in sociaal team
Wel zijn de colleges tevreden met de uitkomst dat er een vaste plek voor de wijkverpleegkundige komt in het sociaal wijkteam. De positie van de wijkverpleegkundige wordt juridisch geborgd en gefinancierd binnen de Zorgverzekeringswet. 
 
De onderhandelingsresultaten zijn eind december 2013 bekend gemaakt. Gemeenten waren in de gelegenheid om hier uiterlijk 15 januari 2014 een reactie op te geven.
 
Bron: persbericht regio AV6 van 15 januari 2014

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Colleges AV6 stemmen in met decentralisatie langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap