Duurzaamheid leeft. Wat doe jij?

Dossier Duurzaam & Energie geplaatst op zaterdag 28 september 2013

Trefwoorden: blauwzaam, duurzaamheid

In een duurzame streek is het in de toekomst goed leven en werken! De Maand van de duurzaamheid is inmiddels gestart. De gemeenten Giessenlanden, Leerdam, Molenwaard en Zederik organiseren en stimuleren samen met Stichting BlauwZaam deze Maand van de duurzaamheid.

Wethouder Jan de Groot gaat voor een duurzaam Giessenlanden. Vier vragen aan de wethouder:
1. Waarom is duurzaamheid zo’n belangrijk thema voor u?
“Als bestuurder denk je altijd toekomstgericht. Natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen zijn eindig, dus moeten we zuiniger omgaan met wat we hebben en zoeken naar alternatieven.”
 
2. Hoe draagt u bij aan een duurzamere gemeente/ regio?
“Door kritisch te kijken hoe we nu, soms gemakshalve, allerlei zaken nog niet duurzaam uitvoeren en de nodige maatregelen hiervoor te treffen.
We hebben een regionaal Energieconvenant ondertekend en gaan met ca. 70 bedrijven en overheden 10% reductie van energiegebruik realiseren. Daarnaast nemen we samen met de gemeenten in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden deel aan een project van I-Choosr voor zonnepanelen, gaan we LED- straatverlichting invoeren en hebben we 3 laadpalen geplaatst voor elektrische voertuigen. Verder hanteren we strenge duurzaamheideisen bij bouwplannen. Tot slot wil ik de milieubarometer noemen die we gratis aan bedrijven in Giessenlanden aanbieden.”
 
3. Welke activiteit in de Maand van de Duurzaamheid mogen inwoners naar uw mening zeker niet missen?
“De Duurzaamheidmarkt op 12 oktober die in Leerdam plaatsvindt en de Energiemarkt op 19 oktober bij Streekcentrum/Ooievaarsdorp ‘Het Liesvelt’ in Groot-Ammers. En natuurlijk de voorlichtingsavonden die er komen over de zonnepanelenactie.”
 
4. Hoe duurzaam is Giessenlanden in 2020?
“Of als zelfstandig Giessenlanden óf binnen een nieuwe gemeente willen we herkenbaar zijn als duurzame gemeente.”
 
Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op: www.duurzaamheidleeft.nl

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Duurzaamheid leeft. Wat doe jij?' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap