Veiligheidsregio ZHZ en ziekenhuizen tekenen convenant

Dossier Samenwerken geplaatst op vrijdag 13 september 2013

Trefwoorden: gemeenschappelijke regeling, veiligheidsregio, zhz

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en ziekenhuizen versterken samenwerking ziekenhuiszorg onder crisisomstandigheden. Afgelopen woensdag hebben het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ), het Beatrixziekenhuis (onderdeel van de RIVAS Zorggroep) en het Albert Schweitzer ziekenhuis een overeenkomst getekend.

Zorginstellingen moeten tijdens rampen en crises goede zorg blijven verlenen. De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR ZHZ) maakt, als onderdeel van de Veiligheidsregio ZHZ, afspraken en adviseert over een goede aansluiting tussen zorg en veiligheid.
 
Incidenten als in Arkel
In de overeenkomst wordt de samenwerking tussen de ziekenhuizen en de regionale hulpdiensten bij grote incidenten en rampen geregeld. Een noodzakelijke samenwerking om de juiste medische zorg aan slachtoffers te kunnen garanderen. De overeenkomst bevat afspraken die in het verlengde liggen van de reguliere werkzaamheden.
De vorige overeenkomst met de ziekenhuizen was gedateerd en aan herziening toe. Inhoudelijk zijn vooral de volgende zaken aanleiding geweest om te komen tot een nieuwe overeenkomst: het uitwisselen van slachtofferinformatie, het Ziekenhuis Rampen Opvang Plan (ZiROP), afspraken over opleiden, trainen en oefenen. Vooral het uitwisselen van slachtofferinformatie is een belangrijk onderdeel. Incidenten als het verkeersongeval in Arkel en het vliegtuigongeval van Turkisch Airlines hebben de noodzaak aangetoond voor extra aandacht en bestuurlijke urgentie op het gebied van afspraken over slachtofferinformatie.
 
Ondertekening
De samenwerking is bekrachtigd door het ondertekenen van de overeenkomst op
11 september 2013. De heer A.A.M. Brok, heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio ZHZ de overeenkomst ondertekend met de heer J.J.M. Taks, lid Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis, de heer P.H.E.M de Kort, voorzitter directie RIVAS Zorggroep. Voorafgaand aan de ondertekening heeft burgemeester Brok het belang van een goede samenwerking en afspraken over slachtofferinformatie onderstreept.
In de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid werken Brandweer en GHOR en de 17 gemeenten – waaronder Giessenlanden - in de regio Zuid-Holland Zuid samen.
 
Bron: Persbericht en foto van Veiligheidsregio ZHZ

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Veiligheidsregio ZHZ en ziekenhuizen tekenen convenant' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap