Zuid-Holland krijgt nieuwe Commissaris van de Koning

Provinciale politiek geplaatst op zaterdag 20 juli 2013

Trefwoorden: cvdk, zh

Provinciale Staten stellen een profielschets voor de nieuwe Commissaris van de Koning (CdK) op die wordt voorbereid door de fractievoorzitters. Zij willen de ontwerp-profielschets via een enquête graag toetsen aan de mening van inwoners en organisaties in Zuid-Holland. De huidige CdK, Jan Franssen, vertrekt per 1 januari 2014.
 
Wat vindt u belangrijk?
Via een enquête kunnen inwoners en organisaties hun input geven. De enquête loopt van 18 juli tot en met 22 augustus 2013.
Provinciale Staten hebben het onderzoeksbureau TNS NIPO opdracht gegeven de vragen van de enquête ook voor te leggen aan een representatief burgerpanel van mensen woonachtig in Zuid-Holland.
 
Procedure benoeming CdK
Naar verwachting wordt de profielschets vastgesteld in september 2013. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ronald Plasterk, stelt de vacature vervolgens open. Hij maakt een selectie uit de binnengekomen sollicitatiebrieven en legt deze voor aan de vertrouwenscommissie van Provinciale Staten.
De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken en adviseert Provinciale Staten over de kandidaten die zij het meest geschikt vindt. Provinciale Staten doen vervolgens aan de minister van BZK een aanbeveling voor de nieuwe Zuid-Hollandse Commissaris van de Koning.
Het werk van de vertrouwenscommissie is op basis van de Provinciewet geheim.
Het streven is de benoemingsprocedure voor 1 januari 2014 af te ronden.
 
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de webpagina www.zuid-holland.nl/nieuwecdk.
 
Bron: Provincie Zuid-Holland van 18 juli 2013

 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Zuid-Holland krijgt nieuwe Commissaris van de Koning' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap