Bestuur CPW, “Herbestemming parken levert geld op en kost gemeente geen cent”

Dossier Giessenburg geplaatst op woensdag 18 januari 2012

Trefwoorden: recreatiewoningen

Tijdens de Raadsinformatieavond van de Gemeente Giessenlanden op donderdag 12 januari 2012 heeft de Commissie Permanent Wonen (CPW) Giessenlanden, naar aanleiding van de door de VVD fractie gestelde vragen aan het college van B&W gebruik gemaakt van het inspreekrecht. Janette Vliegenthart van de CPW-Giessenlanden maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat in het, door de Gemeente Giessenlanden, verspreidde persbericht enkele onjuistheden staan.

Oproep

Vliegenthart deed een oproep aan de Gemeenteraad om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van een viertal gezinnen. Tevens gaf zij aan dat de Gemeenteraad de mogelijkheid heeft om een langere begunstigingstermijn te verlenen. Ze riep de Gemeenteraad op om de uithuiszetting per 16 februari 2012 op te schorten.

Handhaving versus herbestemming

Aan de hand van het persbericht van de Gemeente somde Vliegenthart de punten op die onjuist zouden zijn of nét even anders zijn dan verwoord. Vanuit de fracties werden hierover kritische vragen aan wethouder de Groot gesteld. Zoals ook over de bewering van de Gemeente dat handhaving minder kosten met zich mee zou brengen dan herbestemming. Volgens de CPW Giessenlanden geeft de Gemeente met de berichtgeving over de kosten van herstructurering (de genoemde 1,2 – 2 miljoen euro voor herstructurering en € 120.000 voor jaarlijks beheer en onderhoudskosten) een onjuist beeld.

In eigen beheer

Volgens de CPW woordvoerder weet het College van B&W namelijk al sinds maart 2010 dat de Vereniging van Eigenaren van beide parken de kosten van herstructurering na herbestemming voor haar eigen rekening wil nemen. Beide parken hebben een financieel gezonde Vereniging van Eigenaren die dit beheer ook na herbestemming in eigen beheer zal houden. “Het kost de gemeenschap dus niet één cent”. De CPW Giessenlanden gaf tevens aan dat herbestemming de Gemeente vanaf 2013 zelfs € 30.000 per jaar op gaat leveren. “Vanaf 2013 tellen recreatiewoningen niet meer mee bij de provinciale vergoeding van € 300 per huis. Handhaving van de recreatieve bestemming kost de gemeenschap daarentegen veel geld. Niet alleen dit jaar, maar ook de komende (minimaal) vijftig jaar”.

Bron: Persbericht (Henk Hölscher) van Commissie Permanent Wonen

Zie ook de eerder geplaatste publicatie “meerderheid voor handhavingtraject recreatiewoningen” van 27 mei 2011

Reacties op 'Bestuur CPW, “Herbestemming parken levert geld op en kost gemeente geen cent”' (1)

Handtekeningactie CPW

Als voorzitter van de CPW nodig ik u uit kennis te nemen van hetgeen op onze site www.cpw-giessenlanden.nl is vermeld.
Na het lezen daarvan hoop ik dat een aantal hardnekkige misverstanden uit de weg zijn geruimd.

Als u het met ons eens bent verzoek ik u uw handtekening op de site te zetten. Henk

Geplaatst door Henk Hölscher op donderdag 19 januari 2012